‘Paleispersoneel heeft klacht over ‘pestgedrag’ van Meghan ingetrokken’

Hoewel het boek pas een jaar geleden voor het eerst in de winkels lag, is zo'n bijgewerkt hoofdstuk geen overbodige luxe.

Lees ook

De nieuwste druk van Finding Freedom ligt weer in de schappen en daar staat iets opvallends in…

Volgens de schrijvers – Omid Scobie en Carolyn Durand – is het namelijk zo dat het paleispersoneel dat Meghan beschuldigde van pestgedrag z'n klacht zoetjes weer in heeft getrokken. Huh?

Net nu de Queen een onderzoek heeft gestart, trekken haar medewerkers toch weer hun beschuldigingen terug. Zo valt er te lezen dat minstens twee medewerkers van Buckingham Palace gevraagd hebben om hun getuigenissen tegen de hertogin van Sussex te negeren. “Dat zou gebeurd zijn nadat de medewerkers ontdekten dat Jason Knauf, de voormalig communicatieverantwoordelijke van Harry en Meghan, een formele klacht tegen de hertogin had ingediend. Ze stuurden volgens Scobie en Durand een verzoek naar de HR-afdeling van Buckingham Palace, met de vraag om hun verklaringen over Meghan niet bij het onderzoek te betrekken. Knauf zou die zonder hun toestemming hebben gebruikt om zijn argument kracht bij te zetten.”

Jason Knauf op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle © BrunoPress

Knauf diende enkele maanden geleden een klacht in tegen Meghan, omdat ze medewerkers van zijn team gepest zou hebben. “Ze lijkt erop gebrand te zijn om altijd iemand in haar vizier te hebben”, staat te lezen in het rapport. “Vooral één vrouwelijke medewerker krijgt het zwaar te verduren. Verschillende andere personeelsleden kunnen getuigen dat Meghan onaanvaardbaar en ongepast gedrag tegenover haar vertoonde. Ze wilde het zelfvertrouwen van deze vrouw volledig onderuit halen, zonder duidelijke reden of aanleiding.”

LEES OOK: De (treurige!) overeenkomsten tussen de interview van Diana & Meghan

LEES OOK: 'Kate en Meghan werken samen aan documentaire'

Hierop volgde een intern onderzoek naar het vermeende pestgedrag van Meghan. Dit formele onderzoek loopt nog steeds en gezien de bijzondere en vriendschappelijke band van de auteurs met de Sussex'jes (in het bijzonder met Meg) worden de beweringen van de ingetrokken klachten met een korrel zout genomen in de Britse media. Ondanks de vermelding in het gepubliceerde boek, wordt er nergens anders gecommuniceerd over deze dergelijke opgeheven klachten. Wordt vervolgd.

Bron: Finding Freedom | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook