Wie is ook alweer prinses Annette, de vrouw van prins Bernhard Jr.?

Al 21 jaar lang mag ze zich Hoogheid noemen, maar erg bekend is prinses Annette niet bij het grote publiek.

Lees ook

Ze is niet 's lands meest bekende prinses, al verschijnt haar echtgenoot regelmatig in het nieuws. Zelf zet prins Bernhard Jr. zijn Annette graag in het zonnetje.

21 jaar getrouwd

Prins Bernhard, de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, trouwde in de zomer van 2000 met Annette Sekrève. De twee leerden elkaar kennen toen ze beiden in Groningen studeerden. Officieel werd Annette door haar royal wedding geen prinses, maar ze mag de titel wel gebruiken. Net als 'Hare Hoogheid' overigens. (En wauw, Bernhard heeft die afgelopen 21 jaar ook een flinke metamorfose doorgemaakt!).

Annette en Bernhard op hun trouwdag. Beeld: BrunoPress.

Koningsdagen

Doordat prins Bernhard niet boven aan het rijtje troonopvolgers staat, kan Annette een redelijk teruggetrokken leventje leiden. Al laat de prinses tijdens Koningsdag weleens wat van zichzelf zien. Ze wist vooral indruk te maken op het publiek in 2014, toen ze naast haar van kanker herstellende man verscheen in Amstelveen, als een betrokken, charmante en sociale prinses.

Beeld: BrunoPress

Privéleven

Buiten Koningsdagen en andere officiële gelegenheden van de Koninklijke Familie om zien we prinses Annette niet vaak. Ze werkte jarenlang in de gehandicaptenzorg, maar het is onduidelijk waar ze zich momenteel op professioneel en privégebied mee bezighoudt. Volgens de website van het Koninklijk Huis is ze onder andere lid van een kunstcomité, van stichting 'de Belevenis' en van de Raad van Advies van Stichting Papageno. We vangen het vaakst een glimp op van Annette op het Instagram-account van Bernhard. Ook de drie kinderen van het stel, Isabella (19), Samuel (17) en Benjamin (13), staan zo nu en dan voor de lens.

Met prinses Aimée:

Met dochter Isabella:

En met het hele gezin:

Na twee jaar van kleine Koningsdagen en weinig gelegenheden en public hebben we de prinses nauwelijks in het openbaar gezien. Wie weet zit ze deze week op de VIP-tribunes van Zandvoort, nu de grote droom van haar man uitkomt?

Bron: Koninklijk Huis, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook