Heerlijk! Koningin Margrethe van Denemarken heeft een primeur te pakken

Deze koningin weet je hoe je het sprookje in stand moet houden.

Je zou denken dat je als Koningin van Denemarken je handen vol hebt. Enter: Margrethe die op haar 81ste er nog een bijbaan bijneemt.

De royal zal het decor ontwerpen van de nieuwe Netflixfilm ‘Ehrengard’, een fantastiefilm van Oscarwinnaar Bille August. De film, die in 2023 op Netflix komt, is gebaseerd op het boek ‘Out of Africa’ van Karen Blixen. Het verhaal speelt zich af in het sprookjesachtige koninkrijk Babenhausen en volgt een jonge liefdesexpert die wordt ingehuurd om een erfgenaam voor de kroonprins te helpen met zijn land veilig te stellen.

Margrethe haar rol? Zij zal de decors voor de film ontwerpen en is naar verluidt geheel in haar nopjes en heel blij om deel uit te mogen maken in de nieuwe film. “De verhalen van Karen Blixen hebben me altijd gefascineerd omdat ze heel esthetisch en beeldscheppend zijn”, aldus de koningin. Volgens de regisseur zullen de decors een dominante rol spelen in de film.

Koningin Margrethe achter de schermen © Det danske kongehus (Facebook)

Het is niet de eerste keer dat de Deense koningin een taak uitvoert die niet in de lijn ligt met haar koninklijke taken. Margrethe is een ervaren schilder en illustrator. Haar tekeningen, gepubliceerd onder het pseudoniem Ingahild Grathmer, werden begin jaren zeventig gebruikt voor Deense edities van ‘The Lord of the Rings’. Daarnaast heeft ze ook kostuums ontworpen voor producties van het Koninklijk Deens Ballet en advertenties voor Deense films en televisieseries. “Ik heb geprobeerd Blixen's geweldige universum te interpreteren in de ontwikkeling van de découpages en kostuums,” zegt de Deense koningin. “Ik kijk er naar uit om het verhaal van Ehrengard tot leven te zien komen in de film.”

“Découpage is een van HM's specialiteiten. Het is een 18de eeuwse techniek waarbij voorwerpen, meubels of wanden worden versierd door er (gekleurd) papier of uitgeknipte motieven op te plakken”, lezen we op nouveau.nlDeze fragmenten vormen samen een nieuwe afbeelding die vervolgens met zoveel lagen vernis wordt afgelakt dat de afbeelding onderdeel wordt van de ondergrond.” Het decor in de handen van zo'n indrukwekkend persoon leggen? Dat belooft een sprookje te worden!

Bron: Netflix, Nouveau, Het Laatste Nieuws | Beeld: BrunoPress, Det danske kongehus

Laatste nieuws