Onthullingen van Harry & Meghan: déze mensen klappen uit de school over de Sussex’jes

Hoe komen de auteurs van Finding Freedom toch aan al die inside information? Omid Scobie vertelt over zijn band met Meghan én haar naasten.

Lees ook

We worden vaak om de oren geslagen met 'onthullingen' over prins Harry en hertogin Meghan, maar meestal komen die berichten niet van de Sussex'jes zelf (het Oprah-interview daargelaten!). Wie zijn toch de anonieme bronnen die het lief en leed van Harry en Meghan met de wereld delen? De auteur van Finding Freedom doet het uit de doeken.

Goede bekende

Omid Scobie, één van de auteurs van Finding Freedom, de biografie over Harry en Meghan, is zelf geen onbekende van het stel. Zo was hij een van de slechts drie journalisten die bij Meghans laatste optreden als royal mochten zijn, waar hij ook een dikke knuffel van de hertogin kreeg. Dat hij het vertrouwen van de Sussex'jes heeft weten te winnen, komt volgens hemzelf door zijn positieve aanpak.

“Ik denk dat mijn werk voor zichzelf sprak, ik was altijd voorzichtig met berichtgeving”, vertelt Scobie aan Tatler. “Ik houd van de meer positieve benadering. Er zijn veel mensen die zeggen dat ik alleen maar goede dingen over Harry en Meghan schrijf, maar probeer maar eens een negatief stuk van mij te vinden over de rest van de royal family.”

Het hele verhaal

Scobie en co-auteur Carolyn Durand begonnen aan hun boek over de Sussex'jes toen alles nog koek en ei was. Het werd uiteindelijk de royal exit die centraal kwam te staan in het boek, maar oorspronkelijk moest het juist het sprookje van Harry en Meghan vertellen. “Wij dachten dat dit een hartverwarmend boek zou worden, gewoon een prachtig liefdesverhaal. Maar uiteindelijk liep het allemaal anders.”

Finding Freedom was meteen een bestseller toen het vorig jaar voor het eerst in de boekwinkels verscheen, maar een hoop lezers waren kritisch. De bio zou té positief zijn over de ex-royals en de gedetailleerde informatie moesten H&M zelf wel met de auteurs hebben gedeeld, zo werd gefluisterd. Scobie ontkent dat er enige vorm van samenwerking was, al houdt hij er natuurlijk wel andere bronnen op na.

Vrienden van Meghan

Maar wie zijn het dan toch, de mensen die uit de school klappen over het leven dat Harry en Meghan zo veel mogelijk privé proberen te houden? Scobie zegt veel informatie te hebben gekregen van vrienden en vriendinnen van de hertogin. En dat deden ze niet om het stel een dolk in de rug te steken, er zouden juist goede bedoelingen achter zitten.

“We hebben het geluk dat vrienden van Meghan, zowel van vroeger als van nu, zich zorgen maken over de manier waarop de persoon die zij kennen wordt neergezet in de media. Daarom wilden zij graag delen hoe Meghan zich voelde. Mensen die eerst nee zeiden, antwoordden soms zeven maanden later toch nog op onze mail – mensen die steeds meer gefrustreerd waren over de dingen die ze lazen en hoe ver dat van de waarheid stond.” Ook vermoedt Scobie dat Meghan zélf aan haar vriendinnen kan hebben gevraagd om bepaalde details 'uit te lekken' naar de auteurs. “Maar ik weet niet of de Sussex'jes wel zo blij met mij zijn, eerlijk gezegd. De media is de media, en er zal altijd een bepaalde afstand blijven tussen de hertog en hertogin en de media.”

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook