Lief! Zeldzame foto van prins Alberts oudste zoon Alexandre (18)

Halfzus Jazmin zet haar broertje in het zonnetje.

We zien hem niet vaak, Alexandre Grimaldi!

Jazmin & Alexandre

Hoewel prins Albert van Monaco regelmatig gezien wordt met zijn oudste (buitenechtelijke) dochter Jazmin Grace, is zijn oudste zoon Alexandre niet iemand die zich veel onder de royals mengt. Het is vooral dankzij halfzus Jazmin en haar Instagram-kiekjes dat we weten hoe de knappe, inmiddels volwassen zoon van de vorst van Monaco eruitziet. Omdat Alexandre vorige week 18 kaarsjes uit mocht blazen, deelde de Jazmin een lieve reeks foto's voor zijn joyeux anniversaire.

Erkenning

De moeder van Alexandre is Nicole Coste. Ze had een jarenlange affaire met prins Albert, nadat hij in een vliegtuig waar ze als stewardess werkte om haar nummer vroeg. De erkenning van de liefdesbaby door de vorst van Monaco verliep niet helemaal vlekkeloos, Albert gaf pas schoorvoetend toe dat hij een onwettige zoon had toen Nicole het nieuws al met de media had gedeeld. Rond diezelfde tijd erkende hij ook Jazmin (van een andere moeder) als zijn dochter.

Nicole Coste. Beeld: BrunoPress.

Jacques & Gabriella

Met halfzus Jazmin heeft Alexandre een goede band. Hoewel ze beiden niet in Monaco wonen (de een probeert beroemd te worden in de VS, de ander probeert buiten de spotlights te blijven in het VK), brengen ze daar in de zomer wel tijd met elkaar én met hun vader door. Of Alexandre net als zijn zus ook deel uitmaakt van het leven van royal tweeling prins Jacques en prinses Gabriella, is niet duidelijk. Hoewel prins Jacques – twee minuutjes na Gabriella geboren – de jongste van de vier kinderen van prins Albert is, is hij wel de eerste in de lijn van de troonopvolging. Jazmin en Alexandre hebben er geen plekje gekregen omdat hun ouders nooit getrouwd zijn geweest, prinses Gabriella had de pech om als meisje geboren te worden in een land met nogal ouderwetse opvolgingsregels, waardoor ze haar jongere tweelingbroertje voor moet laten gaan.

Het is niet de eerste keer dat de troonopvolging in Monaco wat hobbelig verloopt, lees ook: Wil de ware troonopvolger van Monaco opstaan?

Prins Albert met zijn beoogde opvolger, erfprins Jacques. Beeld: BrunoPress.

Bron: Hello!, Instagram | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws