Bakken kritiek op auto-ongeluk in film over Harry en Meghan

De nieuwe film over de Sussex'jes maakt nogal wat los.

Lees ook

Meghan Markle ernstig gewond onder een over de kop geslagen auto – het is de controversiële eerste scène van de nieuwe film Harry & Meghan: Escaping the Palace. Kijkers zijn er niet over te spreken: 'Geld binnenharken met andermans trauma.”

Escaping the Palace

We kennen allemaal de beelden van het tragische auto-ongeluk waarbij prinses Diana om het leven kwam, en de openingsscène van Escaping the Palace lijkt er verdacht veel op. In de film is het Meghan Markle (gespeeld door Sydney Morton) die zwaargewond onder een auto ligt. Uiteindelijk blijkt het een droom van prins Harry (gespeeld door Jordan Dean) te zijn. De film ging gisteren in de VS in première, maar veel kijkers haken na deze niet-zo-subtiele vergelijking af. 'Smakeloos', 'onnodig', 'Dit is wel heel laag' zijn de woorden die op Twitter vallen.

Derde film

Na Harry & Meghan: A Royal Romance en Harry & Meghan: Becoming Royal is dit de derde film over het leven van de Sussex'jes. De trailer keken veel mensen al met opgetrokken wenkbrauw. Het is duidelijk het (gedramatiseerde) verhaal van Harry en Meghan, maar dan met een low budget decor, accenten die net niet Brits genoeg klinken en personages die we vooral dankzij hun uitstekende kostuums en (ontbrekende) kapsels herkennen. Let maar op 'prins William en hertogin Kate' in de eerste seconden van de trailer:

https://youtube.com/watch?v=YCWVDn2Xku8

De film is in ieder geval behoorlijk up to date en de makers hebben hun huiswerk gedaan: zo zitten het beroemde Oprah-interview en de onthulling van het standbeeld van Diana, dit jaar in juli, erin verwerkt. Maar toch: doe ons maar de echte royals. Of dan minstens The Crown.

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook