11 x royals op de rode loper

Glam time!

Lees ook

Prijsuitreikingen, premières en chique charity events: ook royals krijgen de kans om zich op te doffen, hun beste galajurk aan te trekken en de rode (of roze, of gele) loper te bewandelen. Het levert ons mooie plaatjes op.

Het had ook zó een bruidslook kunnen zijn, de galajurk die de hertogin van Cambridge in 2019 droeg naar de BAFTA Film Awards. Maar dan met glitterpumps om het rode loper-moment een tikkeltje meer glamourous te maken. Houden we van, Kate!

Beeld: BrunoPress

Prinses Charlene van Monaco gaat voor net zo rood als de loper zelf, met vurige lippenstift en dramatische sleep en een, voor koninklijke begrippen, gewaagd decolleté. Kijk, dat is uitpakken op de red carpet.

Beeld: BrunoPress

Extra leuk: soms mogen ze zelf een beeldje in ontvangst nemen. In 2019 kreeg koningin Mathilde van België de Bambi Award voor liefdadigheid, een belangrijke prijs in buurland Duitsland. Dit gouden accessoire vraagt om een classy rode loper-look.

Beeld: BrunoPress

Prinses Diana heeft heel wat rode lopers bewandeld in haar leven, en haar eenvoudige maar chique gala-outfits zouden ook vandaag de dag niet misstaan bij een red carpet-gelegenheid.

Beeld: BrunoPress

Ook koningin Letizia maakt regelmatig haar opwachting bij awards-uitreikingen, al lijkt het er hier op alsof ze het liefst zelf met de beker naar huis zou gaan. Prijs voor de beste off shoulder dress van de avond, misschien?

Beeld: BrunoPress

Als de loper roze is, dan kom ik in het lila, moet koningin Letizia hier gedacht hebben #doeeenslekkeranders.

Beeld: BrunoPress

Vlak voordat Beatrix het stokje overdroeg aan Willem-Alexander en Máxima verscheen het drietal op de rode loper bij het Concertgebouw. Royal blue en vuurrood, altijd een goede keuze.

Beeld: BrunoPress

Voor de première van The Lion King werd heel toepasselijk de gele loper uitgerold. Een lastigere kleur om je outfit mee te laten matchen, maar zwart kan altijd, showt de hertogin van Sussex.

Beeld: BrunoPress

De rode loper is natuurlijk niet onbekend voor Meghan Markle, die in haar tijd als actrice dikwijls showbizz events bezocht. Toen dat als niet-royal nog gewoon met blote knietjes kon.

Meghan Markle bij de première van The Hunger Games, 2013. Beeld: BrunoPress

Bij de BAFTA Awards van 2020 liet Kate zich zien in een echte prinsessenjurk. Omdat de dresscode van de avond sustainable fashion was, droeg ze haar Alexander McQueen-japon uit 2012 nog een keertje. En de glitterpumps zijn ook weer van de partij!

Beeld: BrunoPress

We hopen binnenkort op méér royals op rode lopers, nu prijsuitreikingen weer langzaam op gang komen. De hertogin van York trapte vorige week af bij de uitreiking van de LGBT Awards in Londen in een fashion versie van de legerjas.

Beeld: BrunoPress

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook