Linda Hakeboom openhartig over haar traject met borstkanker

"Op slechte dagen is het echt gewoon overleven."

Lees ook

“Je hoort wel eens dat vrouwen hun borsten als boosdoeners gaan zien”, vertelt Linda Hakeboom.

Linda heeft borstkanker en vertelt openhartig over de grote impact die de ziekte op haar lichaam heeft in een interview met LINDA.

De 35-jarige zit nog steeds midden in haar behandeltraject, “maar toch voelen mijn borsten niet langer meer als een tikkende tijdbom die een bedreiging vormt voor mijn lichaam.” De documentairemaker is vanaf het begin van haar diagnose enorm openhartig geweest en probeert zo veel mogelijk te bespreken. Zo legde ze haar kwetsbare momenten (van chemo’s, pasmomenten van pruiken en bestralingen) vast via vlogs.

Heel veel liefde & een positieve kijk

“Mijn borsten voelen voor mij nu wel weer veilig gebied. Ik heb ook niet het gevoel dat ik er heel anders tegenaan kijk, dat ik ze nog wantrouw of zo. Wél denk ik, niet terugkomen nu, alsjeblieft”, legt ze uit. “Ik merk dat mijn lichaam enorm is afgetakeld vergeleken met een jaar geleden en ik heb ook wel wat cognitieve problemen. Als ik straks weer het gewone leven in moet als ‘Linda die net kanker heeft gehad en zich voelt alsof er een stroomtrein over haar heen is gereden’, denk ik dat het best lastig is.”

De behandelingen hebben veel impact op haar lichaam en op haarzelf gehad, toch blijft ze positief. Mede dankzij steun in de vorm van (online) lieve woorden, verhalen en liefde. “Op dagen dat je je goed voelt zijn alle berichten, vragen en bloemen superlief!” vertelt ze. “Op slechte dagen is het gewoon overleven. Ik kon toen alleen maar met mezelf bezig zijn.”

Bron: LINDA | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook