De modeweek van Letizia: een spraakmakende little black dress en een jurk uit schoonmoeders kast

De koningin van Spanje maakt een mooie rentree.

Lees ook

Ook koningin Letizia is weer terug van een zomerstop, en hoe! De vorstin van Spanje kon op veel lof rekenen deze week.

Met een little black dress sla je de plank nooit mis. Een handige keuze als je naar een event gaat dat nooit eerder is gehouden. Afgelopen maandag maakte koningin Letizia haar opwachting bij de eerste Retina Eco Awards in een bevallig off shoulder jurkje van Maria Malo, met suede pumps van Carolina Herrera. Royal fans op het web zijn enthousiast: “Letizia weet hoe je een verpletterende indruk maakt.”

Beeld: BrunoPress

De jurk heeft wel wat weg van de iconische zwarte japon van prinses Diana, maar dat is niet de enige royal door wie Letizia zich deze week liet inspireren.

De volgende dag verscheen de koningin namelijk in een jurk die nog door haar schoonmoeder, koningin Sofia is gedragen, in 1981. Wederom een keuze die bij veel mensen in de smaak valt: vintage is hipper dan ooit en Letizia suggereert stilletjes dat ze het heus wel met haar schoonmoeder kan vinden, al worden de twee koninginnen vaak neergezet als aartsrivalen (of is het een gevalletje who wears it best?).

Beeld: BrunoPress

Voor Letizia is het niet alleen de eerste week terug in het publieke oog, ook is het nog even wennen aan de afwezigheid van prinses Leonor. Net als prinses Alexia vertrok de Spaanse troonopvolgster vorige week naar haar kostschool in Wales, waar ze inmiddels aan haar lessen begonnen is. Haar jongere zusje, Sofia, blijft nog even onder moeders vleugels.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook