‘Prinses Alexia’ geeft kijkje in haar dagelijks leven in Wales

Hoe gaat het er eigenlijk aan toe op de Britse school?

Lees ook

Heel even waren we overtuigd dat prinses Alexia zelf achter het account zat, maar helaas.

Het zou geen gekke gedachte zijn, aangezien de prinses al eerder op het sociale media-web 'ontdekt' is. Weet je nog? De kiekjes met outfit-opties op een anoniem Instagram account?

Onlangs plaatste het Koninklijk Huis een foto van een vertrekkende prinses richting de kostschool in Wales, maar meer dan dat krijgen we waarschijnlijk niet te zien. Gelukkig is daar de Nederlandse Anna. Nee, Anna is geen prinses, maar wél een van de klasgenootjes van Alexia en laat hier en daar wat zien hoe een normale schooldag van haar (en dus van de prinses) eruitziet. Leu-heuk! Dus, hoe gaat het er eigenlijk aan toe op de Britse school?

@_anna_de_wolf

Dood eng #voorjou #privateschool #boardingschool #fypシ

♬ original sound – Twitch.tv/boomerb_tv

De heenreis zal voor Alexia vermoedelijk er ietwat anders uit hebben gezien, maar wie weet heeft de prinses ook wel bepakt en bezakt een commerciële lijnvlucht gepakt. Of zou WA haar persoonlijk afgezet hebben? “Ladies and gentleman, this is your captain speaking. Van Oranje, Willem-Alexander van Oranje.” Zoals op de beelden hierboven te zien moet het een spectaculaire ontmoeting zijn geweest op de kostschool waar Alexia haar jaar gaat spenderen. Zulke internaten lijken soms wel luxe resorts, maar de meeste doen denken aan Harry Potters toverschool Zweinstein.

@_anna_de_wolf

Tennissen met de meisje #voorjou #boardingschool #private #fypシ #ukboardingschool

♬ Dem Boy Paigon – J Hus

De kostschool is weliswaar gehuisvest in een imposant gebouw – het 12de eeuwse St Donat’s Castle – maar het is geen elitair instituut. Zo’n zestig procent van de leerlingen zit er dankzij een studiebeurs. Er ligt veel nadruk op hulp aan de plaatselijke gemeenschap in de vorm van ‘study & service’. Denk daarbij aan muziektherapie geven aan dementen en werken in de moestuin. En er wordt veel aandacht gegeven aan beweging en sport. Anna begon haar eerste week met een potje tennis. Versloeg ze Alexia? Wie weet.

@_anna_de_wolf

Antwoorden aan @marlindeotten 1 week in een British boardingschool #boardingschool #fypシ #voorjou

♬ Soap – Melanie_Martinez

Dat zowel kroonprinses Leonor van Spanje als prinses Alexia beginnen op het Atlantic College past in de royal trend om kinderen in koningshuizen al jong zelfstandig te maken en in contact te brengen met een leven buiten hun veilige bubbel. Want binnen een ‘klein en zuinig’ koninklijk huis moet je overal op voorbereid zijn. Dan kun je maar beter in staat zijn je te handhaven tussen leeftijdsgenoten zonder privileges, met een goed diploma op zak en enige kennis van het ‘normale’ leven.

LEES OOK: Oud-leerling over nieuwe school Alexia: 'Vol spoken en hippies'

LEES OOK: Wales: prinses Leonor deelt foto's van haar nieuwe thuis

LEES OOK: WA ziet prinses Alexia en kroonprinses Leonor wel vriendinnen worden

Met 350 leerlingen uit negentig landen zit het met de diversiteit wel goed. Ook fijn is dat privacy er gewaarborgd is. De Belgische prinses Elisabeth was er zeer actief, maar afgezien van de officiële beelden zijn er geen foto’s van haar schooltijd daar uitgelekt. Als je al vanaf je geboorte, zonder dat je erom hebt gevraagd, in de belangstelling staat, is het vermoedelijk wel zo fijn om een paar jaar alleen maar een voornaam te zijn. Fijn voor prinses Alexia!

Bron: TikTok (_anna_de_wolf) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook