Spaanse pers uit zorgen over prinses Alexia

Prinses Leonor samen in de klas met prinses Alexia? Niet iedereen is dol op het idee, blijkbaar.

Prinses Leonor van Spanje en prinses Alexia zitten nu bij elkaar op school, en volgens koning Willem-Alexander kan daar wel een mooie vriendschap uit groeien. Dat geloven (en hopen!) wij ook, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over.

Ander imago

Doordat er weleens een TikTok-filmpje of foto uitlekte, staat prinses Alexia bekend als de meest rebelse van de drie Oranje-zussen. Een reputatie die ook het buitenland heeft bereikt. De Spaanse pers noemt haar bijvoorbeeld een 'opstandige prinses' die 'haar ouders al heel wat kopzorgen heeft bezorgd' (El Independiente). “Vanaf het begin maakte ze duidelijk dat, hoewel ze niet de troonopvolgster was, ze een echte ster zou worden.”

En dat is nogal een contrast met prinses Leonor, die ietwat teruggetrokken is en wordt omschreven als 'het schoolvoorbeeld van verantwoordelijkheid'. Sommige bladen suggereren dat Alexia een slechte invloed zou kunnen hebben op de Spaanse troonopvolgster, al klinkt ook dat ze 'goede vriendinnen zouden kunnen worden.' Wij denken dat het wel goed komt met die twee!

Verrassing

Prinses Leonor en prinses Alexia wisten niet van elkaar dat ze zich hadden aangemeld voor Atlantic College in Wales. “Dat hoorden we pas toen Alexia al aangenomen was. Dat was een totale verrassing voor ons,” vertelde koning Willem-Alexander daarover. De twee schijnen elkaar al een beetje te kennen, zijn even oud en hebben in ieder geval de Spaanse taal gemeen. Maar ook als de twee prinsessen hun tijd op de kostschool willen gebruiken om juist vér van het royal leventje weg te blijven, is daar natuurlijk niets mis mee.

Bron: Lecturas, El HuffPost, El Indepiente, Shownieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws