Dit is de ex-man van koningin Letizia

Alonso Guerrero Pérez baseerde een roman op zijn relatie met de koningin van Spanje.

Voordat Letizia Ortiz gelukkig was met haar prins, was ze ruim een jaar getrouwd met hoogleraar Alonso Guerrero Pérez.

Eerste huwelijk

Het was voor sommige Spanjaarden nog wel een heikel punt, de kroonprins die met een gescheiden vrouw wilde trouwen. Toch was het eerste huwelijk van Letizia Ortiz niet echt een grote schandvlek. De nieuwslezeres en latere koningin van Spanje had al tien jaar een relatie met Alonso Guerrero toen ze elkaar op 7 augustus 1998 het jawoord gaven. Het was een burgerlijk huwelijk met een bescheiden feestje – iets wat later goed uitpakte voor Letizia. Dat ze met haar eerste echtgenoot niet voor de kerk getrouwd was, maakte het een stuk makkelijker om later met prins Felipe in het huwelijk te treden in de kathedraal van Madrid.

Hoogleraar en auteur

Ex Alonso is negen jaar ouder dan Letizia. Hij is hoogleraar en auteur van beroep en was, in tegenstelling tot Letizia, niet zo bekend bij het grote publiek. Het koppel scheidde een jaar na hun huwelijk al van elkaar, maar Alonso werd in één klap beroemd toen zijn ex haar verloving met de (destijds) Spaanse kroonprins Felipe aankondigde. Alonso is altijd zeer discreet geweest over zijn relatie met Letizia. “Ik wil er niet over praten,” zegt hij. “Het is iets uit mijn verleden, het is een hoofdstuk van mijn leven dat ik heb overwonnen.”

Huwelijk van Felipe en Letizia, 2004. Beeld: BrunoPress.

Verwerkt tot een boek

Na de royal wedding verdween Alonso in de anonimiteit en schreef hij een paar boeken die bepaald geen bestsellers waren. Daarnaast wees hij alle interviewverzoeken over Letiza af en hertrouwde met wiskundelerares Mari Carmen. Kortom, een droom-ex voor controlfreak Letizia. Totdat hij drie jaar geleden besloot zijn ervaringen als 'de ex-man van' te verwerken in een roman, El Amor de Penny Robinson. De omschrijving van het boek vat Alonso's leven na Letizia wel een beetje samen: “Ze wilden alles over hem weten omdat ze alles over haar wilden weten.” De hoofdpersoon van de roman wordt verliefd op twee vrouwen – naar verluidt beiden gebaseerd op Letizia – waarvan één uiteindelijk koningin wordt, waardoor de protagonist ook in de schijnwerpers komt te staan. Heel even hield het Spaanse koningshuis haar adem in, maar uiteindelijk viel het wel mee met de onthullingen in de roman. En werd het wéér geen groot succes in de boekwinkels, helaas voor Alonso.

Foto’s vernietigd

In 2003, één dag voor bekend werd dat Letizia de verloofde van de Spaanse kroonprins Felipe was, vroeg ze familieleden alle foto's van die eerste bruiloft te vernietigen. Reden: haar toch volstrekt niet omstreden verleden zo veel mogelijk verdoezelen. De meesten gaven daar gehoor aan, maar toch wist iemand vier foto's achter te houden. En daar werd vervolgens een hele tijd mee geleurd langs de Spaanse tabloids. Ze zouden 600.000 euro moeten opbrengen. Geen blad dat het bedrag kon of wilde ophoesten, een gelukje voor Letizia. Ook zou de gemiddelde Spanjaard Alonso niet herkennen op straat. Er zijn maar weinig foto's van hem, maar in dit artikel van Daily Mail kun je er eentje vinden.

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws