Drie tekenen die aanduiden dat je huid toe is aan een peeling

Hoe weet je of dit het moment is om te scrubben?

Lees ook

Je huid af en toe een peeling geven helpt om dode huidcellen, restjes make-up en zonnebrandcrème van je gezicht te verwijderen. Met als resultaat een gezonder en stralender velletje. Maar: te vaak scrubben is ook niet de bedoeling. Hoe weet je of jij toe bent aan een peeling?

Eerst testen

Natuurlijk wil je er eerst zeker van zijn dat een exfoliant je huid niet erger maakt. Er zijn veel soorten peelings op de markt, en ze zijn misschien niet allemaal voor jou weggelegd. Prikt, brandt of wordt je huid rood na het gebruik van een exfoliant? “Dan is dit geen optie voor je”, zegt dermatoloog Deirdre Hooper tegen Body+Soul. “Je kunt dan beter naar een praktijk gaan waar ze weten wat ze doen en je ook goed weet hoe je na zo’n peeling je huid moet verzorgen.” Heb je echter geen last van bovenstaande symptomen? Dan heb je groen licht om thuis aan de slag te gaan.

Hieronder een paar tekenen dat het tijd is om je huid een peeling te geven. Komen ze:

Drie tekenen

1. Je huidverzorgingsproducten worden niet opgenomen door je huid
Het gevoel dat je skincareproducten op je huid blijven ‘liggen’ in plaats van dat ze intrekken? “Dat is een teken dat het tijd is om te scrubben. Exfoliëren zorgt ervoor dat je huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen”, zegt dermatoloog Maral Skelsey.

2. Blootstelling aan de zon
“Vaak heb je aan het einde van de zomer een peeling nodig, omdat er (als reactie op blootstelling aan de zon) een verdikking van de huid kan optreden. Vaak is dit ongelijkmatig, wat betekent dat het niet op alle plekken dikker is”, aldus Skelsey. Zolang je niet verbrand bent door de zon, kan een beetje scrubben helpen om het weer egaal te maken.

3. Doffe huid
“De belangrijkste reden dat ik een peeling zou aanraden, is wanneer de kwaliteit van de huid dof is”, zegt dermatoloog Hooper. “Als je het gevoel hebt dat je teint niet helder is, dan kan dat een teken zijn dat je een gladder huidoppervlak nodig hebt.”

Bron: Marie Claire, Body+Soul | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook