Dít is wat prinses Eugenie eigenlijk eerst wilde worden

Als het aan de geboren prinses zelf had gelegen, was ze iets compleet anders gaan doen.

Lees ook

Als het aan de geboren prinses zelf had gelegen, was ze iets compleet anders gaan doen.

Britse prinses Eugenie was woensdagavond te zien in het programma Sky Arts bij tv-zender Sky. Dit ter ere van de nieuwe tentoonstelling Masterpieces from Buckingham Palace en sprak over haar eigen kunstenaarsambities met presentatrice Kate Bryan: “Als kind wilde ik kunstenaar worden, maar mijn kunstenaarschap bleef bij papier-maché voor mijn ouders die ze met verjaardagen of kerst van mij kregen.”

Ook vertelde Eugenie dat ze tijdens haar studie kunstgeschiedenis les kreeg over de schilderijen die in het paleis van haar grootmoeder koningin Elizabeth te zien zijn. “Ik heb op mijn zestiende een schilderij uit de Royal Collection op school bestudeerd.” Even, hoe cool is dat?!

Iets in de kunst is Eugenie niet geworden, maar de prinses heeft wel altijd interesse erin gehad. Zo ging ze in 2009 studeren aan de Universiteit van Newcastle waar ze onder andere kunstgeschiedenis en Engelse literatuur studeerde. Sinds 2015 is ze 'geassocieerd directeur' van Hauser & Wirth Art Gallery (Londen) en sinds 2017 is de prinses ambassadrice voor de Artemis Council van het Nieuwe Museum. De liefde voor het vak leeft dus nog steeds voort in het leven van de Yorkie, waar het tegenwoordig in de vorm is van een (werk)bezoek. Zie hieronder een behind-the-scene waar duidelijk een babybump te spotten is. Goed om te weten: het moment van filmen was in december 2020 toen Eug nog zwanger was van Baby August.

De tentoonstelling 'Masterpieces from Buckingham Palace' is nog te zien tot 13 februari 2022. royalcollectiontrust.uk

Bron: Royal Collection Trust, Instagram | Beeld: BrunoPress,

Laatste nieuws

Zie ook