Hertogin Kate duikt op in pub: ‘Mag mijn dochter naar het toilet?’

Want tja, als de nood hoog is.

Lees ook

Door deze actie laat de hertogin van Cambridge zien dat ook zij héél normaal is gebleven.

Prinses of niet, ook dochter Charlotte moet soms gebruik maken van het toilet. “Sorry, maar zou mijn kind hier naar het toilet mogen?”, vroeg de hertogin terwijl de stamgasten van de Zuid-Londense The Phoenix-pub stomverbaasd haar binnen zagen wandelen. Want tja, als de nood hoog is.

Door de hoge nood van dochterlief, prinses Charlotte, werd Kate tijdens een werkbezoek gedwongen om hulp in te schakelen van een lokale caféhouder. “Ze was net als elke andere moeder die ik al zo vaak hetzelfde heb zien doen in de pub. Ze waren door de stad aan het rijden in een zwarte Range Rover, maar ze stopten bij ons voor de deur. De kleine Charlotte had blijkbaar gezegd dat ze dringend moest plassen, dus ging Kate op zoek naar het dichtstbijzijnde toilet. Dat dat in een doordeweekse pub was, deerde haar helemaal niet. Ze heeft intussen nog een praatje gemaakt met de aanwezige stamgasten. Ze zijn niet gebleven voor een drankje, daar hadden ze geen tijd voor. Door de onverwachte stop van Charlotte waren ze immers al wat laat”, vertelt een vrouw over het voorval in 2018.

© BrunoPress

Volgens royalty-expert Duncan Larcombe is de hertogin van Cambridge een verfrissing als het aankomst op het moederschap. “Zulke dingen zullen normaal worden binnen het koningshuis, dankzij Kate”, aldus Larcombe. “Zij is de eerste Britse prinses die samen met haar kroost naar de schoenwinkel gaat, en zich ook in de winkel laat zien, in plaats van alles te bestellen. Ze koopt ook persoonlijk hun schoolgerei. Dankzij haar heb ik goede hoop voor de toekomst van de monarchie.”

“Kate is een doodnormale mama”, meent hij. “Ze laat haar kinderen nooit achter bij nanny’s en staat erop alle verzorging die ze nodig hebben zelf te voorzien. Heel anders dan haar koninklijke voorgangers, die hun kinderen vaak zelfs niet goed kenden omdat ze zo vaak van huis waren. William en Kate hebben er zelfs voor gekozen om hun kinderen niet op internaat te laten gaan, zoals dat wel de traditie is in de koninklijke familie. Ze willen hun kinderen zo lang mogelijk bij zich hebben. Een duidelijk teken dat het hier om moderne royals gaat.”

LEES OOK: De strategie waarmee de Cambridge'jes hun populariteit willen vergroten

LEES OOK: Deze Ninja Nanny's zorgen voor de prinses en prinsessen

LEES OOK: Royaltykenner: 'Prins George is een deugniet en een grappenmaker'

De hertogin heeft altijd gewild dat haar kinderen in de echte wereld opgroeien. Zij en William willen niet dat ze in een soort gouden bubbel wonen. Ze willen dat ze opgroeien met dezelfde ervaringen als andere kinderen. En ja, daar hoort aankloppen bij een lokaal café om te vragen of je kind gebruik mag maken van het toilet ook bij. Ze is zo lekker normaal gebleven hè?!

Bron: OK! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook