Deze 7 beroemde sterren behoorden tot de vriendenkring van prinses Diana

Over een reeks glamoureus vrienden gesproken...

Lees ook

Over een reeks glamoureus vrienden gesproken…

Kun jij je het voorstellen? Prinses Diana in het gezelschap van deze zeven personen met een glas wijn en een goed gesprek?

Sir Elton John

De vriendschap van de royals met de zanger-songwriter is vandaag de dag nog steeds ijzersterk. Hij trad op tijdens de bruiloft van prins Harry en zijn vrouw, Meghan, en verwelkomde het paar in zijn vakantiehuis aan de Franse Rivièra. Diana en Sir Elton ontmoetten elkaar voor het eerst op het verjaardagsfeest van prins Andrew in Windsor Castle in 1981, hij vertelde: “Ze was gezegend met een ongelooflijk sociaal gemak, ze had het vermogen om met iedereen te praten om vervolgens zelf gewoontjes te lijken.” Ook trad hij op tijdens de begrafenis van de prinses in Westminster Abbey en bracht een eerbetoon aan zijn overleden vriendin met het lied Candle in the Wind. (Via deze link beluister je het optreden van Sir Elton John tijdens haar begrafenis.)

Liza Minnelli

De Amerikaanse actrice/zangeres/danseres en Diana hadden ongetwijfeld een heel gezellige vriendschap waarin beiden te maken hadden met (publiekelijke) valkuilen, strijd en levens in de spotlights. Liza zei over hun vriendschap: “Ik heb het geluk om prinses Di als vriend te mogen hebben.” Regelmatig kwam de prinses bij de zangeres over de vloer, “we dronken thee, ontmoetten elkaar bij een van mijn concerten in Londen of bij premières en evenementen waar ze eregast was om vervolgens samen te lunchen, alleen wij tweeën, en we spraken dan over alles. Ze hield van muziek”, vertelde ze ooit. “Mijn hele leven heb ik mensen laten buigen en schrapen… Nou, prinses Di raakte gewend aan mensen die dat deden. Dus het was voor ons allebei een opluchting dat we gewoon onszelf konden zijn bij elkaar.”

Freddie Mercury

Een vriendschap zoals die van Freddy en Diana is er eentje die de geschiedenisboeken in gaat. Want hij kreeg het voor elkaar om de prinses te verkleden als man om samen een homobar binnen te komen en er een giechelende avond te hebben. “Diana is volledig in de kattenkwaad-modus”, vertelde een gemeenschappelijke vriend, waarop Freddy Mercury beaamde: “Maar laat dat meisje dan plezier hebben.” De twee ontmoetten elkaar vermoedelijk voor het eerst tijdens een van zijn concerten in het Wembley Stadium in 1985.

Prinses Grace van Monaco

Prins Charles, prinses Grace en prinses Diana in 1981 © BrunoPress

Hollywood vs. de Engelse aristocratie; twee compleet verschillende werelden, toch was het een match made in heaven. Want beiden trouwden in een (strenge) koninklijke familie, ze werden razendsnel populair en werden stijliconen van wereldniveau. Dat schept toch een band. Prinses Grace “zag zichzelf een beetje in Diana” en ze spraken elkaar regelmatig om advies uit te wisselen. Na de dood van prinses Grace in 1982 drong Diana erop aan om naar haar begrafenis te kunnen gaan. In Diana: Her True Story – In Her Own Words schrijft Andrew Morton dat Diana tegen prins Charles zei dat ze het belangrijk vond dat ze ging, “omdat ze een buitenstaander was die in een groot gezin trouwde, en ik heb hetzelfde gedaan, dus het zou goed voelen.”

George Michael

De zanger was een vertrouweling van de prinses en “we klikten op een manier die een beetje ongrijpbaar was”. Volgens George Michael was “Diana de enige persoon die ik kende bij wie ik mijzelf een gewoon persoon voelde”, zo vertelde hij in de Mirror in 2016. “Ik mocht de prinses echt. Ik heb haar misschien maar een paar keer ontmoet, maar ik heb altijd met haar kunnen lachen en ik bewonderde haar echt. Ik vond haar zo geweldig dat ze niet opgeslokt werd door alles wat haar was overkomen. Ik vond haar een geweldig persoon.”

Gianni Versace

De vriendschap werd officieel toen Diana besloot om een glinsterende Versace-jurk te dragen tijdens een portret die Patrick Demarchelier in 1991 maakte. Vanaf toen werd het modehuis snel favoriet bij de koninklijke familie. Gianni Versace adoreerde de prinses en dat gevoel was wederzijds, op zijn begrafenis (slechts zes weken voor haar eigen ongeluk) vertelde ze: “Ik ben er kapot van door het verlies van zo'n geweldige en getalenteerde man.” Hij vertelde over haar dat ze “een soort sereniteit had gevonden na het verlaten van Charles en de koninklijke familie. Ik had vorige week een afspraak met haar voor nieuwe pakken en kleding voor de lente. Ze is zo sereen. Het is een prachtig moment in haar leven waarop ze zichzelf heeft herpakt en heeft gevonden”, aldus de ontwerper in een interview met Vanity Fair.

Hillary Clinton

Wellicht de kortste uit het rijtje, maar toch een vriendschap die niet mag ontbreken: de prinses en de toenmalige First Lady Hillary Clinton ontmoetten elkaar pas voor het eerst in de zomer van juni 1997 toen de royal family het Witte Huis bezocht voor een werkbezoek ter ondersteuning van het Rode Kruis. Toch leken de twee vrouwen snel op hun gemak bij elkaar, vastgelegd door fotografen die geanimeerd lachten en kletsten. Hoewel hun rollen natuurlijk heel verschillend waren, waren er enkele parallellen tussen de twee die ongetwijfeld dienden als verbinding: beide vrouwen trouwden met beroemde mannen, maar hadden ook tal van eigen ambities en aspiraties. Over de prinses zei haar man: “Hillary en ik kenden prinses Diana en we waren erg op haar gesteld.”

Bron: Vanity Fair, Mirror, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook