Prins Albert ontkent huwelijkscrisis: ‘Charlene ging niet weg omdat we ruzie hadden’

De prins van Monaco geeft toe dat de geruchten behoorlijk hard aankomen.

Lees ook

De scheidingsgeruchten zijn prins Albert en prinses Charlene niet in de koude kleren gaan zitten. Voor het eerst vertelt de vorst van Monaco zélf over de staat van zijn huwelijk.

Geen ruzie

Prins Albert is hoopvol dat prinses Charlene, na een vierde operatie, weer snel terug kan keren naar Monaco. Al maanden zit Charlene vast in Zuid-Afrika, en volgens hardnekkige geruchten is dat vooral om aan het Monegaskische hof te ontsnappen, of omdat er een scheiding in de lucht hangt. Roddels die prins Albert eerder de kiem in wilde smoren door 'lieve' foto's op Instagram te delen, maar die hij nu toch maar direct aan wil kaarten.

“Ze is niet gepikeerd vertrokken uit Monaco”, laat Albert weten aan People. “Ze is niet weggegaan omdat ze boos op mij of iemand anders was. Ze ging alleen naar Zuid-Afrika om nog eens naar het werk van haar stichting te kijken en wat tijd door te brengen met haar broer en wat vrienden. Het zou een week zijn, maximaal tien dagen. [Ze is er nog steeds] omdat ze een ontsteking en al die medische complicaties kreeg. Ze is niet in ballingschap gegaan. Het was absoluut alleen maar een medisch probleem dat behandeld moest worden.”

Kwetsende geruchten

Ondertussen werden Charlene en Albert ervan beschuldigd de schone schijn op te houden, en de geruchten over hun 'uiteengevallen huwelijk' werden juist steeds frequenter. Terugblikkend denkt prins Albert dat hij “er misschien eerder iets over had moeten zeggen. Maar ik focuste me op de zorg voor de kinderen. Ik dacht dat [de geruchten] waarschijnlijk wel zouden verdwijnen. Als je probeert te reageren op alles wat gezegd wordt, dan ben je continu aan het antwoorden, dan verspil je je tijd.”

Maar de vele praatjes hebben wel een grote invloed gehad op hun gezinsleven, geeft Albert toe. “Natuurlijk raakt het Charlene, natuurlijk raakt het mij. Een verkeerde interpretatie van gebeurtenissen is altijd schadelijk. We zijn een makkelijk doelwit, snel getroffen, omdat we veel in het publieke oog zijn.” Voor de kleine prins Jacques en prinses Gabriella is het ook niet makkelijk. Ze hebben hun moeder bijvoorbeeld al moeten missen bij hun eerste schooldag.

Terug naar Monaco

De medische situatie van prinses Charlene blijft onzeker, maar de Grimaldi's hebben goede hoop dat ze snel weer herenigd zullen zijn in Monaco. Charlene gokte op oktober, prins Albert denkt dat het eerder moet kunnen. “Ze is klaar om naar huis te gaan.”

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook