Natasha en Chris: het powerkoppel achter Kate en William

Zij is de vertrouwde styliste van hertogin Kate, hij is de vaste fotograaf van de Britse royals. Oftewel: ze weten álles over de Cambridge'jes.

Wie zijn de stille krachten achter prins William en hertogin Kate? Er is minstens één koppel dat de Cambridge'jes steengoed kent, en dat zijn Natasha Archer en Chris Jackson.

Een royal romance, maar dan zonder royals: Natasha Archer en Chris Jackson leerden elkaar kennen door hun werk voor de Britse koninklijke familie. Natasha werd in 2007 de persoonlijke assistent van Kate Middleton, toen nog de vriendin van William, en inmiddels is ze dé persoon achter Kate's classy outfits. Chris is al jarenlang de vaste fotograaf van de royal family, van prins Harry en Meghan Markle tot prins Edward en Sophie. De vonk sloeg over op de werkvloer en in 2017 trouwden de twee met elkaar.

Iets waar Chris wel geheimzinnig over moet doen. Hij praat graag over zijn werk als fotograaf van de Britse koninklijke familie, maar over zijn vrouw, de styliste en grote vertrouwelinge van Kate, laat hij niets los. Toch zijn hun baantjes makkelijk te combineren. Als de royals een buitenlands bezoek afleggen, gaat Natasha mee om Kate onberispelijk voor de dag te laten komen, en Chris om dat vervolgens vast te leggen op de gevoelig plaat. “Wat ik zo leuk vind aan het fotograferen van royals is hoe goed je je onderwerp leert kennen. Met royals heb je de kans om een grondige kennis van hun persoonlijkheden op te bouwen”, vertelt de fotograaf aan People.

Chris vindt het ook fantastisch om de kinderen van Kate en William te fotograferen. “Dan sta je glimlachend achter de camera, ik hou ervan. Het is andere koek, er komt echt veel energie bij kijken, wat heel leuk is.” Natasha en Chris hebben zelf één zoon, Theo van 2, en verwachten binnenkort baby twee.

In tegenstelling tot Chris spreekt Natasha nooit met de pers. Juist doordat ze een échte stille kracht is, heeft ze een uitstekende band met Kate op kunnen bouwen. Volgens Tatler zijn Kate en Natasha meer dan werkgever en personeelslid. “Als royals beste vriendinnen zouden hebben, dan is Natasha die van Kate. Ze was het eerste niet-familielid dat Kate bezocht na de geboorte van prins George. Ze volgde Kate bij een trektocht van zes uur naar een Bhutaans klooster, gewoon voor het geval dat ze van outfit wilde wisselen bij aankomst.” Ook zou ze – handig als stylist! – dol zijn op online shoppen, zowel voor Kate als voor zichzelf.

Voor wie graag door de laatste foto's van de Britse royals scrolt, is het Instagram-account van Chris (@chrisjacksongetty) een dikke aanrader. Hij deelt er veel van zijn werk en de verhalen achter de foto's, waardoor je toch het idee hebt dat je de familie beter leert kennen, zelfs al zal Natasha nimmer iets loslaten over haar onmisbare paleisbaan.

Bron: Tatler, Vogue UK, People | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws