Dit kan je menstruatie nét iets comfortabeler maken

Naast een flinke voorraad chocolade, natuurlijk.

Een feestje wordt het nooit, ongesteld zijn, maar de steeds grotere keuze in het menstruatieschap kan de zaken wel een stuk comfortabeler maken.

Period panties

Ongesteld worden zonder je zorgen te hoeven maken over genoeg tampons in je tas, een gebrek aan prullenbakjes op een openbaar toilet of wanneer je onvoorspelbare cyclus nou precies begint? Dat wordt een stuk makkelijker met period panties, oftewel: menstruatieondergoed. Het zijn onderbroekjes die zélf een superabsorberende laag hebben, waardoor je dus geen tampons, maandverband of cups meer nodig hebt. Na gebruik kun je ze gewoon uitwassen en opnieuw gebruiken. Geen wonder dus dat die comfy and sustainable alternatief steeds meer terrein wint.

Intimawear

Hoewel ik zelf een van de gelukkige mensen ben die maar één menstruatiedag echt kramp heeft – goed, en wat chagrijnige dagen eromheen – zijn zaken die het ongesteld zijn wat aangenamer maken altijd welkom. En aangezien menstruatieondergoed precies dat belooft te doen, probeerde ik de nieuwe intimawear van Libresse uit.

Hoewel ik het natuurlijk belangrijk vindt dat de broekjes goed hun werk doen (geen rode vlekken, graag), wil het oog ook wat. En gelukkig hebben de slips niets weg van het shapewear-achtige ondergoed dat ik eerst verwachtte. Ze hebben een mooi afgewerkt 'kanten' randje en zien er verder uit als een vrij normale zwarte slip. Dat is alvast een dikke pre.

Het broekje zit bovendien verrassend comfortabel. Het voelt helemaal niet alsof er een dikke pad tussen mijn benen zit én er kraakt niets tijdens het lopen, iets dat ik niet kan zeggen over eerdere period panties die ik heb geprobeerd. Kortom, het voelt alsof ik een doodgewone onderbroek heb aangetrokken – en bijna alsof ik mijn maandverband ben vergeten.

Geen verrassingen

De slip belooft acht tot twaalf uur mee te gaan als je een matige tot lichte menstruatie hebt. Zelf vind ik de intimawear daarom ideaal tijdens een van de laatste dagen van mijn menstruatie, of juist als je verwacht dat je elk moment ongesteld kunt worden (je weet maar nooit!). Absorberen doet de slip zeker: na een aantal uur merk ik nog niets van geurtjes en het wordt helemaal geen bloederige bedoening. Na het dragen is het wel een kwestie van even uitspoelen met koud water en de slip op 40 graden wassen. Dat is voor mij even wel wennen, die 40 graden, maar ach, het is ook weer niet zo ingewikkeld als de grote lappen die je overgrootoma uit moest wassen, toch? Na de wasbeurt kan de menstruatieonderbroek gewoon weer fris en fruitig de lingeriela in. Ik zie er de voordelen wel van:

  • De onderbroekjes zitten comfortabel en onopvallend
  • Het kanten randje geeft ze een lieflijk uiterlijk, fijn dat je ook gewoon tijdens je menstruatie iets leuks kunt dragen
  • Makkelijk als je niet in de gelegenheid bent vaak je menstruatieproducten te verwisselen, want hij gaat lekker lang mee
  • Doe maar duurzaam: na een paar dagen ongesteld zijn zit de vuilnisbak niet meteen vol plastic. De intimawear kun je tot 50 keer wassen en hergebruiken!
  • Ze zijn ideaal als je verwacht bijna ongesteld te worden, maar niet precies weet wanneer

Er zijn twee puntjes waar ik even rekening mee moest houden:

  • De wasinstructies. Je moet niet vergeten de slip uit te spoelen en moet ‘m misschien iets kouder wassen dan je gewend bent. Maakt het wel nóg duurzamer
  • Hoe lang je de intimawear precies kunt dragen, is afhankelijk van hoe hevig je bloedt. Net als andere menstruatieproducten dus, maar in de slip zie je minder goed of het tijd is voor vervanging

Ook benieuwd geworden naar een comfortabelere menstruatie? De intimawear van Libresse is nu verkrijgbaar in maten S, M en L bij Trekpleister en Kruidvat en online via www.kruidvat.nl.

Beeld: Pexels, Libresse

Laatste nieuws