Ellemieke Vermolen: ‘Een scheiding komt nooit van één kant’

Beau Monde vroeg hoe het nu met Ellemieke gaat: 'Ik ben happy, alleen het gouden randje zit er nog niet omheen.'

Lees ook

Ellemieke Vermolen heeft een pittige periode achter de rug en zag haar huwelijk met chef-kok Sergio Herman stranden, maar aan Beau Monde vertelt ze dat ze toch positief in het leven staat. “Ik sta echt achter de uitspraak What doesn't kill you makes you stronger.”

‘Dit alles maakt mij sterker’

Hoe gaat het nu met Ellemieke, na haar breuk met Sergio? Goed, naar omstandigheden, vertelt ze aan Beau Monde. “Ik zit lekker in mijn vel en ik maak eigenlijk het beste van de situatie. Ik kijk nooit achterom, nou ja, behalve als ik in de auto zit. Ik leer enorm van wat ik heb meegemaakt.”

En dat kost tijd, geeft de knappe blondine toe. “Ik weet nog niet zo goed welke les ik haal uit mijn relatie met Sergio; dat is nog in ontwikkeling en daarover ben ik nog aan het nadenken. Maar wat ik wel weet, is dat dit alles mij weer sterker maakt. Ik sta echt achter de uitspraak What doesn't kill you makes you stronger.” Ik blijf groeien en ik probeer uit alles het positieve te halen.”

Gezegend

Een krachtige levenshouding van iemand die echt niet alles cadeau heeft gekregen. In 2018 maakte Ellemieke een groot verlies door, toen ze vlak voor de geboorte haar zoontje verloor. “Na het verlies van een kind is eigenlijk elk ander verdriet appeltje-eitje”, vertelt Ellemieke. “Als ik kijk naar wat ik nu heb, naar mijn twee jongens, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn en denken: kom op Ellemiek, je bent gezegend met twee gezonde kinderen, pak het leven!”

It takes two to tango

Nu, na de scheiding, wil Ellemieke zich dan ook vooral richten op haar kinderen. “Ik ben heel erg op hen gefocust; zij kiezen er niet voor dat hun ouders uit elkaar gaan. Het enige wat ik kan zeggen, is: een scheiding komt nooit van één kant, it takes two to tango. Sergio en ik doen allebei enorm ons best om samen als papa en mama te zorgen voor de kids. Dat deel blijft, dus als mens moet je heel veel trots opzijzetten en het beste ervan maken.” Of ze kan zeggen dat ze happy is? “Ja, ik ben happy, alleen het gouden randje zit er nog niet omheen, dat komt wel.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Ellemieke meer over het verlies van haar kindje, het single zijn en haar toekomstplannen. Vanaf woensdag 15 september in de winkel!

Bron: Jill Waas | Beeld: Feriet Tunc, styling Famke Mesman

Laatste nieuws

Zie ook