Dotan: ‘Voordat ik door de mand viel, was ik niet in touch met mezelf’

"Ik zie het als een zegen dat de resetknop is ingedrukt."

Lees ook

Na zijn gedwongen ‘kniebuiging’ liet singer-songwriter Dotan (34) al z’n ambities los. Met plezier op het podium staan en het leuk hebben, dat moest voortaan prioriteit krijgen. En dat pakte goed uit: “Het is mijn succesvolste muziekjaar ooit, zonder dat ik daar echt achteraan heb gezeten”, vertel hij aan Beau Monde.

Diepste dal

Als we Dotan naar zijn diepste dal in het leven vragen, noemt hij het mediacircus waarin hij in 2018 terechtkwam. Zijn bloeiende carrière kwam plots tot stilstand toen bekend werd dat hij zijn imago op social media zou hebben gemanipuleerd. “De eerste periode was heel heftig en onwerkelijk, met veel schaamte en woede naar mezelf. Ik snapte niet wat er allemaal gebeurde, hoe was het zo ver gekomen?”

Volledig opgeslokt

Uiteindelijk heeft dit moment er wel voor gezorgd dat hij een nieuw begin kon maken. “Ik zag in dat deze episode ook een kans was om het helemaal anders aan te pakken. Het is alsof je huis omver wordt getrapt en je alle stenen opnieuw kunt plaatsen, precies op die manier die bij jou past. Voordat ik door de mand viel, om het zo maar even te noemen, was ik niet in touch met mezelf. Mijn gevoelige kant was volledig opgeslokt door de industrie, ik werkte knetterhard en stond al ruim vier jaar lang meer dan tweehonderd keer per jaar op podia in verschillende landen. Dat was eigenlijk niet eens leuk meer. Ik zie het als een zegen dat er op de resetknop is gedrukt, want daardoor leid ik nu een heel anders en veel gelukkiger leven.” En dát werpt ook zijn vruchten af, want juist nu beleeft Dotan een van zijn succesvolste muziekjaren. “Zonder dat ik daar echt achteraan heb gezeten. Zo maf.”

Meer lezen over de hoogte- en dieptepunten van Dotan? Het hele interview lees je in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 15 september in de winkel!

Bron: Fleur Baxmeier | Beeld: Bop Mulder, styling Danielle Dinkgreve, visagie Marije Rosenbach

Laatste nieuws

Zie ook