Wauw: alsof je deze historische prinsessen zo op straat tegen kunt komen

Van stoffige buste naar een perfecte foto.

Lees ook

Natuurlijk gaan we allemaal zo nu en dan wel eens naar een museum, en of course, we zwijmelen maar wat graag weg bij romantische kostuumdrama's. Maar goed: het blijft toch allemaal een beetje ver van je af staan. Dat vond ook kunstenares Becca Saladin. Zij besloot daarom het heft in eigen hand te nemen en geeft allerlei historische royals (én meer!) een make-over waarmee ze helemaal van nu zijn. Alsof je ze zo op straat tegen het lijf zou kunnen lopen!

Verliefd op de Tudors

Saladin vertelt aan Bored Panda hoe haar bijzondere levenswerk tot stand is gekomen: “Ik was van kinds af aan al gefascineerd door geschiedenis. Het begon met een boek over Anne Boleyn, en vanuit daar raakte ik geobsedeerd door de Tudors, en vervolgens met allerlei andere historische figuren. Van de oude Egyptenaren tot de mensen uit Pompeii.” Al snel besloot Saladin haar talent als kunstenares en skills in Photoshop te combineren met deze obsessie, en zo werd haar Instagram-account @royalty_now_ geboren.

Omdat haar geschiedenis-obsessie begon met de Tudors, is dat ook waar zij is begonnen met haar bijzondere reeks portretten. Hieronder zie je bijvoorbeeld Saladins interpretatie van de laatste Tudor-koningin, Elizabeth I. Wij krijgen hier Meryl Streep-vibes van!

Over de hele wereld

Natuurlijk zijn de Britten niet de enigen met een gigantisch uitgebreid koningshuis. Saladin neemt ook regelmatig royals onder handen uit exotische oorden. Zo heeft ze al portretten gemaakt van bijvoorbeeld Nefertiti, Cleopatra en Romeinse leider Julius Caesar.

Ze legt uit: “Ik begon met deze portretten toen ik een schilderij van Anne Boleyn zag. In de portretten die we van haar hebben ziet ze er niet 'echt' uit, dus ik besloot een portret van haar te maken zoals ze er vandaag de dag uit zou zien.” Om de dull and dated schilderijen en bustes nieuw leven in te blazen, gebruikt Saladin bestaande foto's van vrouwen anno nu. Die bewerkt ze vervolgens volgens zoveel mogelijk bronnen en referenties die ze van de historische figuren kan vinden. Op Instagram voorziet ze elk kunststukje van een klein stukje historische informatie over elk figuur.

Meer dan royalty

Overigens houdt Saladin zich allang niet meer alléén bezig met royalty. Ze maakt nu ook 21e-eeuwse portretten van andere historische figuren. Zo kun je op haar Instagram onder andere kiekjes vinden van Pocahontas, Benjamin Franklin, Beethoven en Jane Austen. Ook is er voor ons Nederlanders een wel héél bekend gezicht te zien in haar feed. Saladin heeft namelijk ook Vermeers Meisje met de Parel tot leven gebracht!

Op haar Instagram-account vind je veel meer voorbeelden van deze moderne oude royals en andere figuren. Uiteindelijk is Saladins boodschap heel simpel: “Die historische figuren zijn echte mensen. Net als jij en ik.” En dat zien we nu echt!

Bron: Bored Panda | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook