Running royals: zo zien we koningin Mathilde niet vaak!

In joggingbroek, met stevige pas.

Lees ook

Zomaar ingehaald worden door koningin Mathilde tijdens een rondje wandelen door Brussel? Dat kan je gebeuren. Wat een sportief weekend was het!

Wandelschoenen, joggingbroek en het meest basic witte T-shirt uit de koninklijke garderobe: koningin Mathilde was er gisteren goed op gekleed om maar liefst 20 kilometer door Brussel te wandelen. Ze deed mee aan een hardloopronde die dit jaar óók door wandelaars afgelegd kon worden. Scheelt toch weer wat inspanning, maar 't blijft een hele prestatie!

Maar er werd ook een stuk flink doorgerend, zien we op de tweede foto hierboven. Met haar casual outfit, zonnebril en mondkapje gaat Mathilde bijna anoniem op in de mensenmassa van de meer dan 16.000 deelnemers. Doordat het startnummer van de koningin zo goed in beeld is, kunnen we ook even opzoeken hoe snel ze de 20 kilometer heeft afgelegd. De website van het evenement vermeldt dat nummer 34200 – Mathilde de Belgique – er 3 uur en 16 minuten over heeft gedaan. #fitqueen

En Mathilde is niet de enige royal die een sportief weekend achter de rug heeft. In Denemarken kunnen ze er ook wat van. Daar deden kroonprins Frederik, kroonprinses Mary én hun kinderen mee aan de Royal Run.

Prinses Isabella (fun fact: ze is het petekind van koningin Mathilde) en tweeling prinses Josephine en prins Vincent kwamen trots over de finish.

En ook neefje prins Felix is van de partij. De prijs voor de sportiefste royals van Europa dit weekend gaat tóch naar Denemarken – sorry, Mathilde!

Lees ook:

Fit voor een royal: Na het zien van haar bikinifoto’s besloot prinses Beatrice te gaan trainen

Royal Fitgirls: zó houdt Máxima haar slanke benen

5 royal relaties die zijn opgebloeid tijdens de Olympische Spelen

Bron: Belgium Royal Palace | Beeld: BrunoPress, Instagram Belgium Royal Palace

Laatste nieuws

Zie ook