Zien: de twee ‘royal’ bruiloften van deze week

Twee verre nichtjes van de Queen zijn getrouwd! India Hicks, ooit bruidsmeisje van Diana en Charles, en Flora Ogilvy, de kleindochter van prinses Alexandra.

Lees ook

Druk, druk, druk! De tiara's en bloemenkransen zijn niet aan te slepen. Nu het weer kan, wordt er elk weekend wel een society wedding georganiseerd. Niet alleen Kate's broer James Middleton stapte onlangs in het huwelijksbootje, ook twee (verre) nichtjes van de Queen verschenen in het wit!

Flora Ogilvy en Timothy Vesterberg

Vorig jaar trouwden Flora en Timothy al tijdens een intieme ceremonie, nu vieren ze het echte feest. Flora Ogilvy (26 jaar) is de kleindochter van prinses Alexandra, de volle nicht en naar verluidt beste vriendin van Queen Elizabeth. Ze werkt in de kunstwereld, manlief Timothy is een Zweedse investeerder. Er zat zeker een royal tintje aan de bruiloft: Flora droeg haar grootmoeders tiara, verwelkomde gasten als prins Edward en gravin Sophie én had drie lieflijke bruidsmeisjes met bloemen in hun haren, die bij er elke koninklijke bruiloft toch een beetje hetzelfde uitzien.

Flora en Timothy vorig jaar:

En dit jaar, het hele plaatje! De japon met kanten mouwen (Phililipa Lepley) doet ons ook wel denken aan Kate Middleton op haar trouwdag. De schitterende tiara komt dus uit de schatkist van prinses Alexandra.

Beeld: BrunoPress.
Beeld: BrunoPress.

India Hicks en David Flint Wood

De andere bruid van afgelopen weekend was India Hicks, die dan weer een achternichtje van prins Philip is. De familieband is niet eerstegraads, maar hecht met de royal family is ze wel. India's moeder, Lady Pamela Mountbatten, was het bruidsmeisje en de hofdame van Queen Elizabeth. Zelf is India het petekind van prins Charles en was ze bruidsmeisje bij dé royal wedding van de vorige eeuw, die van Charles en Diana. India is nu 54 en al 26 jaar samen met David Flint Wood. Samen hebben ze vijf kinderen. Op een eerder huwelijksaanzoek zij India 'nee': “Ik zei: 'Ik hou heel veel van je, maar nee. Ik wil geen echtgenote zijn.' Ik wilde een sterke onafhankelijke vrouw zijn.”

Wat haar van gedachten heeft doen veranderen? “Ik heb een aantal moeilijke jaren gehad, op meerdere manieren. Ik wil nu stabiliteit.”

Beeld: BrunoPress

“Wat draag je op je eerste bruiloft wanneer je 54 bent? Ik was me er meteen van bewust dat ik iets moest vinden dat niet te belachelijk was. Ik vroeg mijn vriendin Emilia Wickstead om zo'n soort jurk te maken. 'Een beetje Grace Kelly-achtig, maar met een moderne twist' suggereerde ik, en ze begreep het onmiddellijk”, vertelt India aan de Britse Vogue. Handig, zo'n grote modenaam in je vriendenkring!

Beeld: BrunoPress

Veel geluk voor de newlyweds!

Bron: 9Honey, Tatler, Vogue | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook