Laura Lopes: de stiefzus van prins William en prins Harry

Wat weten we over de enige dochter van hertogin Camilla?

Haar moeder en stiefbroers zijn bekende gezichten, zelf onttrekt ze zich zo veel mogelijk aan alle aandacht. Toch leidt Laura Lopes, de enige dochter van hertogin Camilla, best een glamourous leventje.

Laura Parker Bowles

Laura werd geboren als jongste kind van Camilla en Andrew Parker Bowles, in 1978. Ze heeft een oudere broer, Tom (naast stiefzoon ook het petekind van prins Charles). Laura kwam eigenlijk pas in beeld bij het grote publiek toen haar moeder in 2005 met prins Charles trouwde.

Familieportret bij de bruiloft van Charles en Camilla. Laura staat helemaal rechts. Beeld: BrunoPress.

Een jaar later trouwde Laura zelf, met Harry Lopes, voormalig Calvin Klein-model en nu accountant (niet bepaald een promotie als we het over een glamoureuze carrière hebben, maar 't betaalt vast goed). Harry Lopes is bovendien de kleinzoon van een baron, waardoor hij op den duur nog twee landgoedjes zal erven. Geen slechte partij!

Beeld: BrunoPress

Drie kinderen

Laura en Harry hebben drie kinderen: Eliza van 13 en tweeling Gus en Louis van 11. (Ja, prins Charles heeft dus twee kleinzoons die Louis heten!). Dochter Eliza heeft al 'ns een royal momentje gehad: ze was bruidsmeisje bij het huwelijk van prins William en Kate Middleton en mocht met haar grootouders het balkon van Buckingham Palace op:

Beeld: BrunoPress

Band met William en Harry

Laura werkt in de kunstwereld en is heel af en toe bij een royal engagement te zien. Hoe de band met haar stiefbroers is? Daar bestaan verschillende verhalen over. Ze zou nu wel goed met hen overweg kunnen, maar vroeger had ze het flink aan de stok met William, volgens royaltykenner Katie Nicholl.

“William en Laura hadden enorme ruzies over wie schuldig was aan hun gebroken gezinnen. William gaf Camilla de schuld van alles dat ze zijn moeder had aangedaan, wat Laura woedend maakte. Laura moest daar niets van weten. Ze stelde zich hard op en vuurde terug naar William dat 'zijn vader haar leven heeft vernield'”, schrijft Nicholl in het boek Harry and William. “Het maakte haar niets uit dat het de prins van Wales was, ze gaf hem de schuld van de scheiding van haar ouders en was niet bang om dat William duidelijk te maken.” Niets nieuws dus, die familieruzies?

Laura en Camilla, 2020. Beeld: BrunoPress

Naast een koninklijk feestje hier en daar zien we Laura ook heel af en toe op de rode loper, schouder aan schouder met celebs bij prestigieuze filmpremières, paardenraces of zelfs buitenlandse recepties. Volgens sommige geruchten zóu prins Charles overwegen om zijn stiefdochter en stiefzoon een koninklijke titel te geven wanneer hij de troon bestijgt, waardoor we straks zomaar eens een Lady Laura of Princess Laura in ons midden kunnen hebben. 't Lijkt ons sterk, maar je weet het nooit met die titels.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws