Over de nieuwe foto’s van Harry en Meghan

Ook bij dit fotomoment dragen de Sussex'jes prinses Diana bij zich.

Een leuk verjaardagscadeau voor prins Harry (deze week 37 jaar): uitgeroepen worden tot een van 's werelds meest invloedrijke mensen door TIME, samen met Meghan.

Bij de nominatie van het tijdschrift komt ook een hele fotoshoot kijken. Zo hebben we de twee nooit eerder zien poseren! Op de cover schittert Meghan zoals in haar Hollywood-dagen: in powerpak, blik recht op de camera, vol zelfvertrouwen. De hertogin staat écht op de voorgrond. Harry leunt op haar en is even gaan zitten zodat hij niet, letterlijk, boven zijn vrouw uittorent.

“In een wereld waarin iedereen een mening heeft over mensen die ze niet kennen, hebben de hertog en hertogin compassie voor mensen die ze niet kennen”, omschrijft Jose Andrés. De meningen over de cover (en hun plekje in de lijst) zijn verdeeld, maar we vinden het mooie plaatjes, een beetje opgepoetst of niet.

Op een andere foto wandelen Harry en Meghan met verliefde blikken door een soort sprookjesbos, zelf ook helemaal in het groen. Deed ons een beetje denken aan de al net zo zwoele boswandeling in Nieuw-Zeeland drie jaar geleden (zie foto bovenaan het artikel). Achter de keuze voor groene outfits zit ook nog 'n verhaal. De hertogin van Sussex verscheen in het groen tijdens haar laatste optreden als royal. Kleurenanalist Gabriella Winters zei daarover: “Groen is niet alleen de kleur van perfecte balans, maar ook van productiviteit en succes. Iemand die groen draagt straalt geduld, rationaliteit en stabiliteit uit.” Daarnaast komt het natuurlijk lekker duurzaam over, ook geen onbelangrijk puntje voor Harry en Meg (privévluchten daargelaten).

En in dezelfde outfits gingen ze nog even voor een #powerpose. Leuk weetje: Meghans haar in deze shoot is gedaan door stylist Serge Normant, die ook bij haar royal wedding verantwoordelijk was voor haar bruine lokken.

As usual draagt Meghan een uitgekiende verzameling sieraden. Het meest opvallende is toch wel haar gouden Cartier-horloge, dat een erfstuk van prinses Diana lijkt te zijn. Prins William kreeg het horloge na de dood van zijn moeder, maar zou hem later met prins Harry geruild hebben voor de verlovingsring van Diana, waarmee hij Kate ten huwelijk vroeg. Het klokje zit nu om Meghans pols – zelf heeft ze een andere versie van het horloge, die ze voor Lilibet bewaart. Naast royal erfstukken is Meghan niet vies van juwelen met een diepere betekenis, zoals de ring om haar pink. Net als Nicole Kidman, Michelle Obama en Serene Williams draagt ze dit gouden ringetje van Shiffon als de belofte van een vrouw om andere vrouwen te steunen.

En de armbanden van prins Harry? Die draagt hij al twintig jaar, ook als aandenken aan prinses Diana. Hij zou ze samen met prins William hebben gekocht toen ze na de dood van hun moeder naar Afrika afreisden om 'even weg te zijn van alles.'

Bron: People, Hello!, Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws