Ooit was déze man Máxima’s grote liefde waar ze als een blok voor viel

Wie Máxima zegt, zegt natuurlijk gelijk Willem-Alexander. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat er mannen zijn geweest die Willem-Alexander voor gingen.

Lees ook

Voordat ze bekend werd als 'de vriendin' van de Nederlandse kroonprins, leidde Máxima Zorreguieta een anoniem bestaan in New York.

En ja, daar hoorde romances bij. Een bekende is Dieter Zimmerman waar Máxima een tijdje mee samenwoonde, ook temperamentvolle Argentijn Tiziano Iachetti hoort in dit rijtje. En volgens auteur Vera Calderón kunnen we nog een naam toevoegen aan het liefdesleven van de koningin.

Wie Máxima zegt, zegt natuurlijk gelijk Willem-Alexander. De twee zijn inmiddels negentien jaar getrouwd en nog steeds hét droomkoppel. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat er mannen zijn geweest die Willem-Alexander voor gingen. Toch is het zo. Tenminste, volgens Vera Calderón. Vera schreef een biografie, die eind september in de schappen ligt, over de Argentijnse en onthult daarin allerlei geheimen over het leven van onze koningin. Eentje daarvan is Máxima's eerste grote liefde: Pablo Jendretzki.

Pablo – net als de koningin ook een Argentijn – woonde in New York waar hij werkte als architect. Volgens Vera viel Máxima als een blok voor hem. “Pablo was een sociale vlinder”, schrijft ze in de biografie. “Hij was altijd bij alle belangrijke sociale evenementen, hij miste er nooit één.” De relatie duurde niet lang, maar de twee bleven lange tijd een goede band met elkaar hebben. Pablo zou volgens Vera dan ook beledigd zijn toen Máxima hem niet uitnodigde voor haar trouwerij met Willem-Alexander. Inmiddels is Pablo zelf ook gelukkig getrouwd (hij stapte begin dit jaar in het huwelijksbootje) en is uitgegroeid tot een succesvol architect in zowel de Verenigde Staten als in Argentinië, waar hij kolossale en peperdure villa's ontwerpt.

Temperamentvolle Argentijn

Tiziano Iachetti. Dat is de naam van de man die als eerste het hart van onze koningin heeft veroverd. Haar eerste serieuze relatie. Met hem ontdekte ze het nachtleven in Buenos Aires. Samen liepen ze veel feestjes af, beide waren dol op uitgaan. Maar ze kon ook serieuze gesprekken met hem voeren; Tiziano is zeven jaar ouder dan de Argentijnse schone.

De Argentijn is een zoon van Italiaanse immigranten. Zijn vader had een bedrijf in espresso-apparaten voor de horeca. Tiziano ging later zijn eigen weg. Begin 2000 verkocht hij grond, bij voorkeur aan Italianen. De eerste serieuze relatie van Máxima liep tijdens haar eerste jaar aan de universiteit op de klippen. Daarna legde de Argentijn het aan met een model. Tiziano is inmiddels getrouwd en vader. Een paar van Máxima's exen konden hun mond niet houden over de relatie. Tiziano wel. Het enige wat hij in de tientallen jaren over zijn ex heeft losgelaten is: “Het is een goeie meid. En heel intelligent.”

Máxima Zorreguieta in 1994 © Koninklijk Huis, RVD

Heftige knipperlichtrelatie

Voordat Willem-Alexander in haar leven kwam, was Máxima gelukkig met Dieter Zimmerman. Ze leerden elkaar kennen in het bijzijn van vriendin Cynthia Kaufman op een feest. Máxima en Dieter kregen een knipperlichtrelatie. Máxima's relatie met Dieter werd door een insider beschreven als 'heftig'. De twee maakten veel ruzie en waren het zelden eens, maar maakten het altijd goed. Wel was hij haar grote steun bij haar overstap van HSBC naar Dresdner

Ondanks de stormachtige relatie zijn de twee gaan samenwonen, slechts een maand nadat ze elkaar hadden ontmoet. Maar niet omdat ze smoorverliefd op elkaar waren. Samen moesten ze elke maand een gigantische huurprijs ophoesten, waardoor het handiger was om samen te wonen. Dieter werkte in New York bij de lokale vestiging van het Zweedse advertentie- en marketingbureau Tamedia. Hij was graficus.

Máxima nam haar toenmalige vriend twee keer mee naar Buenos Aires en stelde hem in een opwelling voor aan haar ouders. Maar al gauw bleek dat Dieter niet de ware was voor Máxima. Heel snel daarna stelde Cynthia Kaufman haar aan Willem-Alexander voor, die helemaal niet koel en afstandelijk was zoals Dieter, maar als een blije blonde Hollandse labrador werk van haar maakte. Ook heel snel daarna verbrak ze de relatie met Dieter, want onze royal bleek wél de ware voor haar te zijn.

Bron: Shownieuws, Volkskrant | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook