Wat zit er allemaal in de handtas van Elizabeth verstopt?

Wat sleept de Britse koningin zoal mee?

Het is een onmisbaar plaatje: de koningin bewapend met haar zwarte Launer handtas.

De kenmerkende Launer tas is op maat gemaakt voor Hare Majesteit, kostte zo'n 3000 pond en karakteriseert zichzelf door zijn Turandot-stijl, maar verder dan dat, is het een doodnormale tas. Benieuwd welke zes essentiële (!!) items ze dagelijks bij de hand heeft?

Een zakdoek

Een ongeplande loopneus, een traan van verdriet of een regendruppel? Geen probleem, HM heeft standaard een praktische zakdoek bij zich. Op de dag van de begrafenis van haar man, prins Philip, had ze naar verluidt een van zijn zakdoeken in haar tas. Deze zijden doekjes zijn van prins Philip's vertrouwde Savile Row-kleermaker Kent & Haste.

Een pen

Het staatshoofd heeft tijdens haar regeerperiode een aantal zeer belangrijke documenten ondertekend en doet dat vaak met haar Parker 51-pen – die bij de lancering in 1941 werd aangeprezen als de 'World's Most Wanted Pen'. Uiteraard is deze pen te vinden in de royal handtas van Liz.

3x Koningin Elizabeth in een vrolijk kleedje maar mét zwarte Launer handtas © BrunoPress

Een brillenkoker

Een voordeel van je tas op maat laten maken? Het feit dat je dan het merk kunt vragen of ze een bijpassende brillenkoker erbij kunnen maken voor je. Et voila! Op deze manier bewaart de koningin haar (zonne)brillen veilig – maar in stijl – in een met suède beklede leren etui.

Een lippenstift

De koningin houdt van een vleugje kleur op haar lippen en wordt vaak in het openbaar opnieuw aangebracht. Ze is naar verluidt een fan van het assortiment van Elizabeth Arden. Ff de lippen bijstiften hoor!

Een handcrème

Bewijs dat de vorstin écht weleens een tijdschrift openslaat, want de bestverkochte handcrème van Clarins is namelijk óók te vinden in de handtas van HM. Het is er eentje met kalmerende sesamolie en Japanse moerbei-extract. Deze crème beschermt de handen en versterkt de nagels en de nagelriemen.

Een snack’je

Trek of een snack voor onderweg? Liz weet raad en is ten alle tijden voorbereid. Op zak heeft de koningin altijd een doosje Bendicks bij zich. In dat doosje zitten mint fondants bedekt met pure chocolade. Om van een royal snack o'clock te spreken…

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws