Prinses Charlene over Máxima: ‘Zij is zó supportive’

Charlene bereidde haar royal leven goed voor, onder andere met behulp van Máxima. Ondanks dat hele traject was er toch enorm veel drama rond de bruiloft...

Je kunt niet bepaald zeggen dat prinses Charlene haar draai helemaal heeft gevonden in het paleis. Toch deed ze haar uiterste best om zich voor te bereiden op 'n leven als royal.

In 2006 debuteerden prins Albert en Charlene Wittstock als stel, bij de Olympische Winterspelen. Dat was het begin van een traject dat vijf jaar zou duren en niet heel prettig kan zijn geweest voor Charlene. Nog even afgezien van het feit dat ze geen enkele ambitie had om ‘de nieuwe Gracia’ te worden en geen vloeiend Frans sprak, kwam ze zonder officiële status terecht aan een hof vol ‘slangen en adders’ zoals ze het destijds zelf omschreef. Het weerhield haar er niet van om Alberts aanzoek te accepteren.

De verlovingsfoto van Albert en Charlene. Beeld: BrunoPress

Ze bekeerde zich tot de katholieke kerk, volgde Franse les en leerde zich het Monegaskische dialect aan. En ze werd ondergedompeld in het Europese hofprotocol door coaches als Corinna zu Sayn-Wittgenstein en toen nog prinses Máxima. “Zij is zó supportive,” aldus Charlene. “Omdat Máxima vanuit Argentinië naar Nederland verhuisde, hebben we vergelijkbare levenskeuzes gemaakt. Ze heeft me advies gegeven waar ik echt iets mee kon.”

Máxima en Willem-Alexander bij de bruiloft van Albert en Charlene, 2011. Beeld: BrunoPress.

Ondanks dat hele traject was er toch enorm veel drama rond de bruiloft, toen er opeens sprake was van een derde onecht kind van Albert. Dat zou zijn voortgekomen uit een relatie die vijf jaar had geduurd, in een periode waarin hij ook al met Wittstock zoende. Charlene pikte het niet en reed pal voor haar bruiloft richting het vliegveld van Nice met een enkeltje Zuid-Afrika in haar tas. Het was niet haar eerste poging, bij een doorpas van haar trouwjurk had ze volgens Vanity Fair haar toevlucht gezocht in de ambassade van Zuid-Afrika en ook tijdens de F1 zou ze een ‘vluchtpoging’ hebben gedaan, iets wat ze zelf overigens ontkent.

Voor ze op Nice Airport arriveerde, werd ze onderschept en werd haar paspoort geconfisqueerd totdat de entourage van de prins haar om had weten te praten. Lees: tot bruidegom en bruid tot afspraken waren gekomen. Een erfgenaam in ruil voor een comfortabel leven met vrijheid, volgens insiders. Zo’n zakelijke deal helpt niet om een trouwdag ‘de mooiste dag van je leven’ te maken. Albert had nogal tactloos vele exen uitgenodigd, Charlene was af en toe in tranen, wat Albert leek te irriteren, en na het jawoord wisselde het stel een buitengewoon ongemakkelijke zoen uit. Hoe fraai het er ook allemaal uitzag – het kostte zo’n 46 miljoen euro – het wilde maar geen sprookje worden.

Het hele verhaal over de spraakmakende relatie tussen prins Albert en Charlene lees je in de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels, of bestel hem via deze link.

Bron: Ella Vermeulen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws