Bling battle: wie heeft de duurste sieradencollectie, Kate of Meghan?

Beiden beschikken over prachtige sieraden en erfstukken van prinses Diana, maar slechts één hertogin kan de prijzigste verzameling hebben.

Laten we een ding vooropstellen, dit is géén wedstrijdje. Kate en Meghan zijn allebei hertoginnen met klasse, en wij zijn gewoon nieuwsgierige aagjes: wie heeft de duurste collectie royal bling?

Uit de koninklijke schatkist

Als langer lid van de royal family is het niet gek dat Kate Middleton meer presentjes uit de koninklijke schatkist heeft gekregen. Volgens de onderzoekers van Find Me A Gift zou ze onder andere een set met een diamanten armband, oorbellen en een ring van schoonvader prins Charles hebben gekregen (à 67.000 euro), van William kreeg ze onder andere een Cartier-horloge met een saffiertje. Waarde? Bijna 38.000 euro. En dat is dus nog maar een greep uit haar verzameling. Van onschatbare waarde is natuurlijk de verlovingsring die van prinses Diana is geweest en ze immer om haar vinger draagt. Ook Meghan Markle heeft een juweel van prinses Diana met een behoorlijk prijskaartje. Bij haar trouwreceptie werd ze gezien met een aquamarijnen ring, die een geschatte waarde van 88.000 euro heeft. Ka-ching!

Meghan en Kate met ringen van prinses Diana. Beeld: BrunoPress.

Duurste collectie

Volgens het onderzoek is de totale verzameling gekregen sieraden van Kate 27 procent meer waard dan die van Meghan. Maar dan hebben we het dus alleen over de sieraden die ze van gulle gevers cadeau hebben gekregen. En een zelf samengesteld juwelenkistje hebben de twee hertoginnen natuurlijk ook. Bij bijna iedere verschijning spotten we wel weer een nieuw ringetje, een onbekende oorbel of een niet eerder vertoonde armband, en daar hangt ook een prijskaartje aan.

Beide hertoginnen zouden, volgens de meeste schattingen, uitkomen op een totale collectie van tussen de 620.000 en 700.000 euro, waarbij Kate nét iets hoger uitkomt. Not bad, not bad.

Lees ook:

Momenten waarop Kate en Meghan de sieraden van prinses Diana droegen

Alle keren dat hertogin Kate een tiara heeft gedragen

Royal bling: Déze koninklijke familie heeft de duurste tiaracollectie

Bron: Find Me A Gift | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws