Noorwegen en Zweden: de hechte band tussen de kroonprinsessen

Victoria en Mette-Marit delen een lieve foto van een weekendje weg.

Troonopvolgers onder elkaar! Afgelopen weekend deelden de Noorse en de Zweedse royals op social media dat ze gezellig samen een weekendje de hort op zijn gegaan. Hoe close zijn Victoria, Mette-Marit, Haakon en Daniel eigenlijk?

Tijd met elkaar

“Het gezin van de kroonprinses vond het leuk om tijd door te brengen met hun Noorse vrienden en verwanten en om hen een uniek stukje Zweden te laten zien”, liet het Zweedse hof zaterdag weten op Instagram. Daarbij krijgen we een gezellige foto: Kroonprinsessen Victoria en Mette-Marit met de schouders tegen elkaar, prinses Ingrid Alexandra die zich liefdevol over prinses Estelle ontfermt. Ook het Noorse hof laat weten dat ze 'een paar mooie nazomerdagen' hebben doorgebracht en 'het bezoek aan kroonprinses Victoria en prins Daniel erg waardeerden.'

Vrienden en familie

De Noorse en Zweedse troonopvolgers schijnen een heel hechte vriendschap te hebben (niet met iedereen durf je een weekend in the middle of nowhere aan!) en zijn bovendien ook familie van elkaar. De oma van prins Haakon was een Zweedse prinses, en zowel Victoria als Haakon heeft koning Oscar II als voorouder.

Die banden zijn nog eens versterkt doordat Victoria de peettante is van prinses Ingrid Alexandra. Op hun beurt zijn Haakon en Mette-Marit weer de peetouders van prinses Estelle én prins Oscar, ook beiden hierboven op de foto. Ingrid Alexandra was ook bruidsmeisje bij het huwelijk van Victoria en Daniel, samen met prinses Amalia.

Collega’s

Daarnaast vinden de vrienden elkaar in hun koninklijke lotsbeschikking. Beide paren weten welke taak hen te wachten staat als hun ouders aftreden of overlijden, beide paren moeten hun dochters voorbereiden op een toekomst als koningin. Iets waardoor ze elkaar misschien wel beter begrijpen dan wie dan ook. Al een tijdje hadden we de Scandinavische royals niet zien knuffelen en lachen in het openbaar, maar nu het weer kan laten ook zij er geen gras over groeien. Volgende keer naar een afgelegen Noors eilandje?

Bron: Royal Central | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws