Waarom Koningin Elizabeth in het Guinness Book of World Records staat

Correctie: waarom ze daar meerdere keren in staat. 

Lees ook

Als iemand langer doorwerkt dan de pensioengerechtigde leeftijd is het Queen Elizabeth wel. De monarch houdt zich nog altijd druk bezig met werkbezoeken en andere afspraken. En daarmee bemachtigde ze dan ook meerdere plekken in het Guinness Book of World Records.

1. Record voor de oudste Britse koningin 

We weten allemaal dat Queen Elizabeth de troon al behoorlijke tijd warm houdt. Ook bij de Guinness Book of World Records weten ze dat. Afgelopen april vierde ze haar 95ste verjaardag en ze is daarmee de oudste Britse koningin ooit. De recordhouder voor haar was Queen Victoria.

2. Record voor oudste koningin

Ze is niet alleen de oudste Britse koningin, maar ze is ook wereldwijd de oudste koningin. Haar voorganger was koning Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud van Saudi Arabia. Hij overleed in 2015 op 90-jarige leeftijd.

3. Record voor rijkste koningin

We weten dat koningin Elizabeth een aardig vermogen heeft (en flappen tappen kan ze gewoon in het paleis doen, want daar staat sinds enkele jaren een pinautomaat, maar dat ter zijde). Volgens de Sunday Times Rich List uit 2020 heeft de Queen een vermogen van 430 miljoen dollar. Dit zit ‘m overigens niet alleen in ponden, maar ook in kunst, juwelen en landgoederen.

4. Record voor meeste valuta’s

Als je weleens in Groot-Brittannië bent geweest heb je vast wel een biljet met het hoofd van Queen Elizabeth erop in handen gehad. Maar de Britse pond is niet de enige valuta waarop haar gelaat afgebeeld staat. Ook op de valuta van nog eens 34 andere landen staat haar hoofd afgedrukt. Hiermee haalt ze opnieuw haar overgrootmoeder in. Queen Victoria’s hoofd stond op slechts een luttele 21 verschillende valuta.

5. Record voor langst regerende monarch

Sinds 1952 regeert koningin Elizabeth al. Ze is daarmee de langst regerende monarch. Da’s nog eens doorwerken na je pensioenleeftijd.

Bron: Royalty Online | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook