Royal babynieuws: prinses Beatrice is bevallen!

Beatrice en Edoardo hebben zaterdag een dochter verwelkomd.

Lees ook

Een dochter voor prinses Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi! Buckingham Palace heeft laten weten dat het meisje afgelopen zaterdag is geboren.

“Hare Koninklijke Hoogheid prinses Beatrice en Mr. Edoardo Mapelli Mozzi laten met vreugde weten dat hun dochter veilig ter wereld is gekomen op zaterdag 18 september om 23:42 uur in het Chelsea en Westminster Hospital, Londen”, klinkt het officiële statement. Ook weten we al dat de baby 2,78 kg weegt en dat de royals in de wolken zijn. “De grootouders en overgrootouders van de baby zijn op de hoogte gesteld en dolblij met het nieuws.”

Ook zoon 'Wolfie', die Edoardo uit een eerdere relatie heeft, wordt genoemd in de aankondiging. “Hare Koninklijke Hoogheid en haar kind maken het goed en het stel kijkt ernaar uit om hun dochter voor te stellen aan haar grote broer Christopher Woolf.”

De namen van het meisje zijn nog niet bekend gemaakt. De dochter van Beatrice is de eerste kleindochter voor prins Andrew en Sarah Ferguson, die ook één kleinzoon, August, hebben. Het meisje is het twaalfde achterkleinkind van Queen Elizabeth. Baby York-Mapelli Mozzi is nu elfde in de lijn van de Britse troonopvolging. Omdat koninklijke titels alleen via de vaderlijke lijn door worden gegeven, zal ze echter geen prinses zijn. Wel behoort ze door haar vader bij de Italiaanse adel en kan ze nobile donna worden genoemd.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook