Zijn dit de namen die prinses Beatrice haar dochter geeft?

En waarom duurt het vaak zo lang voordat royal babynamen worden prijsgegeven?

Hoe gaat de pasgeboren dochter van prinses Beatrice heten? Krijgt ze ook een titel? En waarom weten we dat meestal pas dagen na de geboorte? Beau Monde beantwoordt de prangende vragen over de nieuwste royal baby!

Wel het gewicht, maar nog geen naam

De officiële aankondiging van Buckingham Palace maandagmiddag gaf allerlei details over het dochtertje van prinses Beatrice. Haar gewicht, het tijdstip van geboorte, het ziekenhuis waar ze ter wereld is gekomen. Maar nog geen woord over de naam van het jongste achterkleinkind van de Queen.

Nadat prins Harry en Meghan Markle wél meteen de naam van hun babydochter bekendmaakten eerder dit jaar, voelt het toch alsof er iets mist. Traditiegetrouw worden namen van nieuwe koninklijke telgen echter pas dagen later prijsgegeven. “Daar zijn twee redenen voor”, legt royaltydeskundige Victoria Arbiter uit. “Ze willen het graag eerst aan de familie vertellen voordat het openbaar wordt gemaakt. Alle nieuwe ouders willen een beetje privacy om hun toevoeging aan het gezin te leren kennen voordat ze aankondigingen gaan doen”, zegt ze in Town & Country. “Royals hebben een nog grotere verantwoordelijkheid als ze een nieuw familielid een naam geven. Ik denk dat ze eerst honderd procent zeker willen zijn van hun keuze voordat ze de naam aankondigen.”

Traditionele namen

Vermoedens over de naam van de kleine baby York bestaan er al genoeg. Veel bookmakers en koningshuisdeskundigen denken dat prinses Beatrice en Edoardo kiezen voor een traditionele koninklijke naam, maar dan met een Italiaanse twist om ook naar vaders kant van de familie te verwijzen. 'Elizabeth' is een grote kanshebber voor de tweede naam. Als eerste naam worden onder andere Florence, Victoria, Arabella en Cecilia verwacht. Of wordt het toch een vernoeming naar de oma's, Sarah (Beatrice's moeder) of Nicola (Edo's moeder)?

Edoardo en prinses Beatrice. Beeld: BrunoPress

Geen prinses, wel een titel

Wat de namen van baby Mapelli Mozzi ook worden, ze mag zichzelf geen 'Koninklijke Hoogheid' of 'prinses' gaan noemen. De titels van de royal family worden alleen via de mannelijke lijn overgedragen. Daarnaast krijgen achterkleinkinderen van de monarch überhaupt geen titel, tenzij zij de kleinkinderen zijn van de prins van Wales. Volg je het nog?

Gelukkig heeft vader Edo óók een titel – nauwelijks gebruikt, dat wel – namelijk die van een Italiaanse graaf. Zijn dochter wordt daardoor een nobile donna, een edelvrouw dus. Toch mooi meegenomen!

Bron: Royal Central, Town & Country, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws