De bijzondere band van prinses Amalia en prinses Beatrix

"Ze vinden steun bij elkaar."

Lees ook

Prinses Amalia en prinses Beatrix hebben een bijzondere band, juist omdat ze meer zijn dan grootmoeder en kleindochter alleen.

Door het boek over prinses Amalia dat sinds deze week in de winkels ligt, leren we de toekomstige koningin een beetje beter kennen. Auteur Peter Rehwinkel vertelt veel over de verplichtingen waar de kroonprinses mee te maken krijgt wanneer ze achttien wordt, maar gaat soms ook verder in op het privéleven van Amalia. Willen we weten!

Hij geeft bijvoorbeeld een inkijkje in de speciale band die prinses Amalia met haar oma, prinses Beatrix, lijkt te hebben. Die gaat verder dan een lieve bijnaam. “Ze hebben een gedeelde levensbestemming en dat geeft een soort lotsverbondenheid”, schrijft Rehwinkel. “Ik weet van oud-minister Jet Bussemaker, die de hele dag dicht bij de Koninklijke familie was bij de inhuldiging van Willem-Alexander, dat de zorgzaamheid van Beatrix voor Amalia veel indruk maakte.”

Beeld: BrunoPress

“Het was een moment waarop Amalia zich realiseerde: dit gaat mij ook overkomen. Dat besef moet binnen zijn gekomen en Beatrix kon haar daarbij begeleiden. Andersom steunt Amalia Beatrix ook. Dat werd bij de inhuldiging duidelijk, toen haar grootmoeder persoonlijk werd toegesproken.” Nog altijd is prinses Amalia degene die naast haar oma gaat staan en een arm om haar heen slaat – bekijk zo'n lief moment vanaf 2:10 in deze video van Vorsten:

Respect voor hun oma moeten de drie prinsessen ook tonen, schrijft Rehwinkel. Als prinses Beatrix vertrekt na een bezoekje, is er toch wel een zeker protocol. “Toen de prinsesjes geen aanstalten maakten om uit hun stoel omhoog te komen, was vader Willem-Alexander onverbiddelijk: 'Als je grootmoeder vertrekt, ga je staan'.”

Bron: Peter Rehwinkel, Linda. | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook