Van Cartier tot Diamond Point: dit zijn de juwelen van 2021

Elegantie op en top, met een leuke knipoog naar het Nederlandse koningshuis.

Lees ook

Prachtige juwelen die blijven glinsteren: we zijn er allemaal door betoverd. In 2021 zijn er ook pareltjes op de markt gekomen. Wij bekeken de meeste luxueuze en tijdloze juwelen die perfect passen bij het jaar 2021.

Geelgouden oorbellen ter ere van Máxima

Onze favoriete luxueuze oorbellen van 2021? Dat zijn de Diamond Point geelgouden oorringen voor de Kingsday-collectie. De collectie is ontworpen om de 50e verjaardag van koningin Máxima te vieren en is geïnspireerd op de diadeem die ze droeg tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander. De oorbellen zijn gemaakt van 14 karaat geelgoud, met twee oranje saffieren en 112 kleine diamantjes die erop zijn gezet. Elegantie op en top, met een leuke knipoog naar het Nederlandse koningshuis.

Liefde vieren met Cartier

Na het tumultueuze jaar en de meerdere lockdowns kijken we met z’n allen uit naar veel knuffels, familiefeestjes, etentjes met vrienden, romantische dates of dat vlinders-in-mijn-buik gevoel. We snakken naar hoe het vroeger was, en genieten van alle liefde rondom ons. De LOVE-ketting van Cartier belichaamt dit gevoel erg mooi. De unieke LOVE-collectie van het bekende luxe merk Cartier, zet de sterkte van liefde naar voren. De LOVE-ketting is gemaakt van twee ringen en is dus een leuke knipoog naar het huwelijk of verbinding, en de schroefmotieven op de ring stellen een slot of het vereeuwigen van liefde voor, of juist het ontgrendelen van nieuwe avonturen. Ook zijn de stukken uit deze collectie perfecte cadeaus voor degenen die zichzelf dit jaar opzij hebben gezet en voor anderen hebben gezorgd. Of voor diegenen die wel wat extra liefde nodig hebben. We hebben ons allemaal wel eens eenzaam gevoeld, maar zijn ook massaal voor elkaar in de bres gesprongen. Laten we dit dus zeker vieren. Want wat heb jij dit jaar gedaan uit liefde?

Simpele elegantie

Juwelen van Vanrycke belichamen elegantie en eenvoud. De 18 karaat witgoude kettingen zoals de one of valentine ketting zijn prachtige alledaagse staples. Als we toch willen blijven genieten van die casual chic kledij, kunnen we er maar beter prachtige juwelen mee combineren. Een jeansbroek met een mooi aansluitende zwarte top, gecombineerd met een elegante, fijne en simpele ketting, is een perfecte casual chic outfit. Combineer ze met oorringen met diamantjes en je ziet er helemaal stralend uit.

Tijdloos vakmanschap en duurzaamheid

De open circle gouden armband van Aynur Abbott is een exemplaar van tijdloos vakmanschap. Zo is de armband ontworpen in Amsterdam en vervaardigd in Istanbul met duurzaam goud, en betovert hij menig juweelliefhebber met zijn klassieke, maar toch frisse ontwerp. Ook duurzaamheid kenmerkt 2021, zou het ook belangrijker worden in de juweelwereld? Wij zijn alvast benieuwd naar wat nog komt.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook