Het geheim achter het huwelijk van William & Catherine

Het schoolvoorbeeld van de Windsors!

William heeft zich geen betere echtgenote kunnen wensen.

“Als je het rijk had afgespeurd, had je eerlijk gezegd geen beter paar kunnen krijgen”, vertelt privésecretaris Jamie Lowther-Pinkerton. Hij was de persoon waar prins William en hertogin Catherine van 2005 en 2013 op konden rekenen tijdens het plannen van evenementen en buitenlandse reizen, met als klapper: het huwelijk in 2011. Zo'n acht jaar werkte hij fulltime voor de Cambridge'jes en hij vertelt nu aan PEOPLE hoe de contrasten qua achtergrond Will en Kate zo'n sterk koppel maken.

“Ze komen beiden van heel andere achtergronden en families. Hij heeft de ervaring om te weten waar The Firm uit bestaat en ziet deze graag ontwikkelen. Zij brengt het pragmatische bewustzijn in de relatie doordat ze weet hoe het is om uit een fatsoenlijke, nuchtere familie te komen”, vertelt de oud-medewerker. Deze combinatie zou zo maar het geheim van hun geslaagde huwelijk zijn. Natuurlijk helpt het ook mee dat je een keurig schoolvoorbeeld hebt om naartoe te werken; het stel schijnt geïnspireerd te zijn door het 73-jarige huwelijk van de Britse koningin Elizabeth en prins Philip én de Middleton's zelf (vanaf 1980 getrouwd).

© BrunoPress, Chris Floyd

Afgelopen april vierden William en Catherine 10 jaar liefde, het was dan ook tien jaar geleden dat de prins en burgermeisje in het huwelijksbootje stapten en hertog en hertogin van Cambridge werden. “Ze proberen gedurende hun huwelijk continu aanknopingspunten te vinden. Qua goede doelen zijn dit geestelijke gezondheid, ouderschap en klimaatverandering.” Dit zijn persoonlijke onderwerpen voor het stel en ze spelen een belangrijke rol in hun eigen ontwikkeling en privéleven. Het siert ze dat ze als moderne royals over dit soort realistische en gevoelige onderwerpen praten; dat schept een mooi beeld van wat er nog komen gaat.

LEES OOK: Trekken William en Kate in bij de Queen?

LEES OOK: Amalia kan in toekomst koningschap goed aan

LEES OOK: Wordt Camilla dan toch Queen?

Ook is de komst van de drie kinderen een boost geweest voor het stel. William werd er toegankelijk(er) door, Kate straalde – vooral na de komst van Louis – van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Het ouderschap heeft volgens Lowther-Pinkerton enorme invloed gehad op de relatie – in goede zin – en heeft hen geholpen manieren te vinden om hun koninklijke plicht te voldoen en tegelijkertijd hun privéleven in evenwicht te houden. “De hertog en hertogin proberen hun traditionele plicht te mengen met het zijn van moderne ouders.”

Bron: Vanity Fair, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws