Het verschil tussen de zwangerschappen van prinsessen Beatrice en Eugenie

Bea beviel afgelopen week van haar eerste kindje, haar zus zo'n zeven maanden eerder.

Tussen hun zwangerschappen zat zo'n zeven maanden, toch hadden beiden een compleet andere benadering.

Afgelopen vrijdag werd er gecrost naar het Chelsea and Westminster Hospital in Londen. In de auto, een hoogzwangere prinses Beatrice die op het punt stond om te bevallen. Er verstreken enkele uren, maar het eindresultaat was geweldig; de prinses en haar man mochten hun kleine dochter mee naar huis nemen. Enkele maanden eerder werd de zoon van Eugenie, August, geboren. Hoewel het traditie is dat de monarchie de geboortes van royal kinderen aankondigt en vrijwel altijd hetzelfde te lezen valt, waren de geboorteverklaringen van de gezusters York verschillend van elkaar. Hieronder lees je die van prinses Beatrice.

En onderstaande die van Baby August.

De informatie die gedeeld wordt is niet schokkend en compleet anders, het is meer de formulering dat opvalt. Toegevoegd is de dank aan het ziekenhuispersoneel, deze speelt een belangrijke rol in de aankondiging van Beatrice. Tegelijkertijd is de specifieke verwijzing naar de leden van de koninklijke familie weggelaten. Verrassend! Gewoonlijk worden individuele leden van het koningshuis in dergelijke verklaringen benoemd. Ditmaal worden ze in één algemene groepsterm verpakt, “de grootouders en overgrootouders van de nieuwe baby”, zoals te lezen valt. Toen prinses Eugenie in februari beviel van haar zoon viel de zin, “The Queen, The Duke of Edinburgh, The Duke of York, Sarah, Duchess of York, and Mr and Mrs George Brooksbank have been informed and delighted with the news”, te lezen.

LEES OOK: De geheime bruiloft van prinses Beatrice was een slimme zet

LEES OOK: Wimbledon: prinses Beatrice schittert met babybump

Spanning rondom Andrew

Waarom dit specifieke detail? Het is niet precies duidelijk waarom dit zo is gegaan, maar sommige experts speculeren dat het misschien te maken heeft met de rechtszaak die momenteel rondom prins Andrew loopt. Naar verluidt heeft hij zijn nieuwe kleindochter ook nog niet ontmoet. Met behoorlijk pittige beschuldigingen aan zijn adres houdt de vader van prinses Beatrice zich voorlopig nog even schuil. Met een bezoekje zal de prins zijn dochter en kleindochter dus nog niet eren, zo concludeert de Britse krant The Sun. Moeder Sarah Ferguson haastte zich wel om aan de zijde van haar dochter te staan en om haar kleindochter te ontmoeten. Een voorbeeld neemt prins Andrew daar dus (nog?) niet aan. Hij vertoeft momenteel nog altijd op het Balmoral Castle. Waarom juist dat kasteel? Op het landgoed van koningin Elizabeth – dat in Schotland ligt – kunnen advocaten hem niet de papieren overhandigen voor de misbruikzaak.

Bron: The Royal Family | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws