Shop it like a Duchess: Meghans meest beroemde handtas is terug van weggeweest

Een van de merken die Meghan tijdens haar jaren als royal op de kaart zette, is het Schotse Strathberry.

Lees ook

De foto's die we dit jaar van Meghan Markle hebben gezien, tonen duidelijk dat de hertogin haar koninklijke garderobe heeft verruild voor haar Californian style: zwierige jurken, krachtige pakken, soms blote voeten. Toch blijven de looks uit Meghans jaren als royal veel mensen inspireren.

Een van de merken die de hertogin van Sussex de afgelopen jaren op de kaart zette is het Schotse Strathberry. Nadat ze een tijdlang out of stock waren, zijn de iconische handtassen nu terug van weggeweest.

Goed begin

Alle ogen waren op Meghan Markle gericht toen ze voor het eerst als verloofde van prins Harry in het openbaar verscheen. Bij die eerste royal appearance droeg ze, inderdaad, een handtas van Strathberry. Op betere reclame dan aan de arm van het nieuwste koninklijke stijlicoon bungelen, had het label niet kunnen hopen. Al helemaal niet toen de hertogin van Sussex meerdere keren met een creatie van het merk de deur uit ging.

Meghan Markle in Nottingham, 2017. Beeld: BrunoPress

Leeanne Hundleby, CEO van het tassenlabel, kan bevestigen dat de hertogin de verkoop 'een grote boost' heeft gegeven. Duizenden mensen schreven zich in voor wachtlijsten, het bedrijf moest nieuwe werknemers aannemen om de orders aan te kunnen en de vrij onbekende tassen konden plotseling een plekje krijgen in luxe warenhuizen. Na het eerste koninklijke optreden van Meghan was de tas zelfs binnen 11 minuten (!!) na het publiceren van de foto's volledig uitverkocht.

Crossbody

Meghan vestigde de aandacht nog meer op de stijlvolle lederen tassen van Strathberry door een exemplaar als eerste royal ooit crossbody te dragen, in plaats van langs haar lichaam. Niets schokkends zou je zeggen, maar het leidde tot heel wat belangstelling voor dé tas. Het ging om de classy East/West Mini bag van het merk – een model dat nu na lange tijd eindelijk weer verkrijgbaar is.

Meghan Markle in Edinburgh, 2018. Beeld: BrunoPress

Zelf niet zo dol op groen? Het accessoire is verkrijgbaar in maar liefst veertien verschillende kleuren en dessins. Bekijk (of shop) ze allemaal via deze link. Strathberry is zelf maar wat trots dat ze een hertogin onder hun trouwe klanten mogen rekenen en heeft in de webshop een aparte pagina gewijd aan 'tassen die Meghan heeft gedragen', voor de echte fans.

Meghan met Strathberry-tas in Dublin, 2018. Beeld: BrunoPress

Bron: Hello! Magazine, Strathberry, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook