Op dit moment wist prins William dat hij met Kate wilde trouwen 

Het zit ‘m soms in de kleine dingen, zo ondervond ook William. 

Lees ook

De Britse bevolking noemde haar lange tijd gekscherend Waity Katy, omdat prins William maar niet op één knie ging voor zijn vriendin Kate Middleton. Gelukkig gebeurde dit toch in 2010 en William was toen behoorlijk zeker van zijn zaak.

Daten 

Het huwelijk van prins William en Kate Middleton was er een die de boeken ingaat als een van de grootste royal events. 24 miljoen Britten zaten aan de buis gekluisterd om de twee het jawoord te zien uitwisselen. Met al die ogen op je gericht, moet je toch wel zeker van je zaak zijn. En gelukkig was William dat.

Samenwonen

Kate en William waren maar liefst negen jaar een stel (die ene korte break even niet meegeteld) toen de prins zijn Kate ten huwelijk vroeg. William wist dat Kate de ware voor hem was toen ze samen naar Anglesey in Wales verhuisden, zo beweert royal biographer Marcia Moody.

Het koppel woonde destijds in een romantisch en bescheiden strandhuisje. De twee hadden een huwelijk al eens eerder besproken, maar het was nooit het juiste moment. Tot ze dus samen in dat strandhuisje woonden, zo schrijft Moody in haar boek Kate: A Biography.

De ware

Waarom juist toen William inzag dat Kate zijn toekomstige vrouw was? Dat zat ‘m waarschijnlijk in het feit dat ze het echt met z’n tweeën deden. “Gedurende de paar jaar dat ze daar woonden, zorgde Kate voor alles wat met hun huis te maken had”, schrijft Moody in haar boek.

“In tegenstelling tot andere royals, had William geen huishoudelijk personeel in dienst.” Wat betekende dat Kate het allemaal voor haar rekening nam, omdat William toen andere verplichtingen had. Volgens Moody wisten William en Kate toen beiden dat er een huwelijk aan zou komen. Ze deden het immers als team. “En ze wisten dat er veel goede dingen zouden volgen”, aldus Moody. Simple as that! Maar daarom natuurlijk niet minder lief.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook