Geen groene vingers? Dit zijn kamerplanten die maar weinig aandacht nodig hebben

We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Lees ook

Een paar mooie kamerplanten in huis maken je interieur extra gezellig. Je krijgt niet alleen wat meer natuurlijke kleur in huis, kamerplanten zorgen ook voor een goede atmosfeer. Heerlijk natuurlijk als je groene vingers hebt en het geen enkele moeite kost om kamerplanten te verzorgen. Maar wat als je daar niet zo'n ster in bent? Geen nood. Er zijn ook kamerplanten die het prima vinden als je ze een keertje vergeet.

Wat is belangrijk bij het verzorgen van een kamerplant?

Af en toe tegen je plant praten zal voor sommige mensen de oplossing zijn voor gezonde kamerplanten. Maar de meeste kamerplanten hebben iets meer dan dat nodig. Zo is het belangrijk dat je ze regelmatig water geeft. Let er wel op dat niet iedere plant dezelfde hoeveelheid water kan hebben, want anders heb je kans dat je de plant bijvoorbeeld verdrinkt. Ook is de plaats waar de plant staat van invloed. Heeft de plant veel licht nodig? Of is het juist beter om hem wat meer in het donker te zetten, waar de zon niet bij kan? Je moet aan veel dingen denken. En misschien heb je een zonovergoten kamer, waar schaduwplanten helemaal niet geschikt voor zijn, hoe mooi je de kamerplant ook vindt.

Kamerplanten die weinig eisen stellen

Met alle opsommingen vergeten we nog te vermelden dat planten ook om de zoveel tijd verpot moeten worden. Als je ze het naar hun zin hebben bij jou in huis, dan groeien ze hun pot uit. De wortels hebben ruimte nodig om verder te kunnen groeien. Als je het zo bekijkt hebben kamerplanten gewoon veel aandacht nodig. En als je daar geen tijd voor hebt, of geen gevoel voor, dan is dat zonde van de mooie plant. Gelukkig kun je het in huis ook aankleden met planten die iets minder werk vragen. We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

  • Zaagcactus. De naam klinkt als een echte cactus, maar daar lijkt het niet zoveel op. De plant kan heel groot worden, maar hij groeit niet overdreven snel. Wel krijgt deze cactus uit Mexico in de zomer witte bloemen, terwijl je daar alleen maar af en toe wat water voor hoeft te geven.
  • Zamioculcas Zamiifolia. Deze staat ook wel bekend als de ZZ plant. Het is een hele sterke plant die ook op minder lichte plaatsen kan staan. De bladen glimmen mooi. En als je een keer vergeet om water te geven, is dat minder erg.
  • Zilverrank. Dit is een hangplantje, dat leuke witte spikkeltjes op de bladeren heeft. Ook dit is een kamerplant die weinig verzorging nodig heeft, maar wel zorgt voor levendigheid in huis.
  • Pannenkoekplant. Dit is een plantje waar je altijd plezier van hebt. De plant heeft mooie grote groene bladeren en geeft simpel stekjes.

Natuurlijk vragen gemakkelijk te verzorgen planten net zo goed je aandacht als andere kamerplanten. Want als je langer wilt genieten van je plant, dan is het wel belangrijk dat je regelmatig water geeft of verdorde blaadjes verwijdert. Het grote voordeel van deze planten is dat het minder erg is als je het watergeven een keer vergeet. Ze blijven dan toch mooi.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook