Blijkbaar moet je oogcrème op deze manier aanbrengen voor het beste resultaat

Bye bye, kraaienpootjes!

De huid rondom de ogen is heel gevoelig, dus we kunnen er maar beter voorzichtig mee zijn. Maar hoe doen we dat goed tijdens het verzorgen en smeren?

Oogcrème

Een nachtje slecht geslapen of gewoon een jaartje ouder geworden – het is vaak rondom de ogen dat we de eerste tekenen van vermoeidheid of ouderdom zien. De huid is hier gevoelig voor kwaaltjes als wallen, donkere cirkels en kraaienpootjes. Dermatoloog Justine Hextall legt uit waarom: “Deze huid heeft minder vetklieren en is dun, waardoor het kwetsbaarder is en sneller last heeft van dehydratatie. ” Een speciale oogcrème is daarom aan jong en oud aan te bevelen. Vaak zijn deze producten minder geparfumeerd, meer hydraterend en veiliger dan je reguliere dag- of nachtcrème. Grote kans dat jij al een oogproduct op je toilettafel hebt staan, maar gebruik je hem eigenlijk wel op de juiste manier?

Een mooie huid rondom de ogen – het stappenplan!

1. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat de eerste stap is om de huid te reinigen. Toch moeten we hier volgens dr. Hextall voorzichtig mee zijn. Te goed boenen en schrobben doet je gevoelige huid ook geen goed. Kies voor een zachte reinigingsmelk die bij voorkeur niet schuimt en voor een speciale oogmake-upremover als je mascara, oogschaduw of eyeliner moet verwijderen.

2. Belangrijk: breng na het reinigen meteen je oogcrème aan, daarna pas je dag- of nachtcrème. De kans bestaat anders dat het speciale goedje voor je ogen niet direct opgenomen wordt door de huid, maar mengt met je crème. Zonde! Ook bescherm je op deze manier je ogen zelf tegen andere ingrediënten die minder geschikt zijn voor het ooggebied. “Als je bijvoorbeeld een sterke retinoïde gebruikt tegen acne op je kin, kan het gedurende de nacht richting je ogen kruipen”, legt Hextall uit. Gebruik je een oogserum met sterke actieve ingrediënten, zoals retinoïden of vitamine C, dan is het een goed idee om er een voedende, hydraterende oogcrème onder aan te brengen.

3. Hoeveel oogcrème moeten we eigenlijk gebruiken? Volgens de dermatoloog is een pompje ter grootte van een erwtje voldoende. Less is more luidt het devies als het om oogverzorging gaat. Breng de crème eerst aan op je vingers en stippel het dan uit langs de lijnen van de oogkas. Een andere goede richtlijn: houd het gebied aan dat normaal gesproken bedekt zou worden door je zonnebril.

4. Wrijf de crème niet uit, maar breng het voorzichtig aan door heel licht met je vinger te deppen. “Eigenlijk duw je het heel lichtjes in de huid”, aldus Hextell. Heb je snel last van opgeblazen ogen en wallen? Dan kun je ook, opnieuw heel lichtjes, de huid rondom de ogen masseren.

Bron: Woman & Home | Beeld: iStock

Laatste nieuws