Terug in het openbaar! Alles over het bezoek van de Sussex’jes aan New York

Voor het eerst sinds de geboorte van dochtertje Lili zijn Harry en Meghan weer op pad.

Lees ook

En daar zijn ze weer, voor het eerst op reis sinds de geboorte van baby Lili. Prins Harry en hertogin Meghan zijn dit weekend in New York: “Het is fantastisch om weer terug te zijn.”

Eerste uitstapje

Een koninklijk werkbezoek is het niet meer te noemen, maar toch lijkt het er verdacht veel op. De hertog en hertogin van Sussex zijn in New York om een evenement bij te wonen, de burgemeester te ontmoeten en verschillende belangrijke locaties te bezoeken. Het is voor het eerst in maanden dat ze weer en personne verschijnen, in plaats van in een filmopname of livestream.

Beeld: Pro Shots

Donderdag verschenen ze geheel in het zwart voor een bezoek aan het 9/11 Memorial en een ontmoeting met Linda Thomas-Greenfield, ambassadeur van de Verenigde Naties. “Het is fantastisch om weer terug te zijn”, zou Meghan hebben gezegd over deze eerste dag in the city that never sleeps. De hertogin droeg een lange mantel van Emporio Armani en Aquazzura Purist pumps die ze ook in haar royal dagen graag droeg. Alsof er niets is veranderd, toch?

Knipoog naar Archie

Normaal is het Meghan die haar kinderen dicht bij zich houdt door de sieraden die ze draagt – bijvoorbeeld een kettinkje met de sterrenbeelden van Archie en Lili – maar ditmaal was het een accessoire van Harry die naar de kleine Sussexjes knipoogde. Op de iPad-hoes die hij bij zich droeg stond namelijk 'Archie & Papa' geschreven. Weten we ook weer dat Harry zijn tablet moet delen met zijn zoontje van twee!

Beeld: BrunoPress

Sleep like a royal

Overnachten zouden de Sussex'jes doen in The Carlyle aan de prestigieuze Upper East Side, het hotel waar eerder ook prinses Diana en de hertog en hertogin van Cambridge verbleven. Geschikt voor (ex-)royals dus. De luxere kamers schijnen onder andere een eigen piano te hebben en kijken uit over Central Park.

Rest van het programma

Zeer waarschijnlijk trekken prins Harry en Meghan Markle er vrijdag weer op uit om een paar bezoekjes af te leggen. Zaterdag staat het Global Citizen Live event in de agenda, een evenement dat wereldwijd wordt gehouden om aandacht te vragen voor een eerlijkere verdeling van Covid-19-vaccins, een onderwerp waar prins Harry zich eerder over heeft uitgesproken.

Gaan we de Sussex'jes in het vervolg weer vaker in het openbaar zien? We houden het in de gaten, want volgens de geruchten zou het goed kunnen dat Harry en Meghan volgende keer de oversteek naar Londen maken om baby Lili dan tóch voor te stellen aan de rest van de familie. Hoe dan ook, welcome back!

Beeld: BrunoPress

Bron: 9Honey, Hello | Beeld: ProShots / Zuma Press

Laatste nieuws

Zie ook