Modellen betuigen steun aan Linda Evangelista na ‘misvormende cosmetische ingreep’

"Ik ben permanent misvormd, zelfs na twee pijnlijke, onsuccesvolle herstellende operaties", maakte het voormalig topmodel gisteren bekend.

Lees ook

Voormalig nineties supermodel Linda Evangelista kwam donderdag met een schokkend statement over haar 'onherkenbare' uiterlijk. Haar collega-modellen steken haar een hart onder de riem. “Ik barstte in tranen uit toen ik dit las.”

Onherkenbaar

Al een paar jaar weten we dat Linda Evangelista met een andere look door het leven gaat dan tijdens haar succesvolle modellenjaren. Ze was een van de grote namen in de modellenwereld van de jaren negentig, samen met onder anderen Cindy Crawford en Naomi Campbell. Maar hoewel de andere dames nog allemaal in beeld zijn, is het al een tijdlang bijzonder stil rondom Linda. Als ze wel op de kiek werd gezet, werd ze al snel als onherkenbaar veranderd omschreven. Het gevolg van een mislukte cosmetische ingreep, zo laat Linda nu zelf weten.

Vijf jaar geheim

“Ik heb dit leed vijf jaar voor mezelf gehouden. Voor mijn volgers die zich afvragen waarom ik niet gewerkt hebt terwijl de carrières van mijn collega's fantastisch lopen, dat komt doordat ik bruut misvormd ben door de CoolSculpting procedure van Zeltiq, die het tegenovergestelde deed van wat het beloofde”, schreef Linda deze week op Instagram. “Mijn vetcellen namen toe in plaats van af en zorgden ervoor dat ik nu permanent misvormd ben, ook na twee pijnlijke operaties die de schade moesten herstellen. Ik ben, zoals de media het al schreven, onherkenbaar geworden.”

Linda in 2006. Beeld: BrunoPress.

Door de behandeling heeft ze ook 'paradoxale verthyperplasie' opgelopen, een bijwerking waarvan ze niet op de hoogte was gesteld. “Het heeft niet alleen mijn levensonderhoud vernietigd, maar me ook in een cyclus van ernstige depressie, grote schaamte en de diepste dalen van zelfhaat gebracht. Ik ben een kluizenaar geworden.”

Linda Evangelista in 2016. Beeld: BrunoPress

Miljoenenrechtzaak

Het voormalig model heeft nu een rechtszaak aangespannen: ze eist 50 miljoen dollar (ruim 42 miljoen euro) schadevergoeding voor misgelopen inkomsten en emotionele schade. Linda legde haar modellenwerk stil in 2016.

De miljoenen heeft ze nog niet binnen, maar steunbetuigingen van collega's wel. “Ik barstte in tranen uit toen ik dit las”, aldus Helena Christensen. “Het is zo belangrijk dat iemand uit de schaduw stapt en eerlijk en echt is. Dankjewel dat je zo mooi bent van binnen en van buiten.” “Je kracht en je ware essentie zijn voor altijd herkenbaar en iconisch. Bravo!”, valt Cindy Crawford bij. Naomi Campbell: “Ik applaudisseer voor je moed en kracht om je ervaring te delen en er niet meer door gegijzeld te worden. Je weet dat ik van je hou.”

Modellen Iman, Naomi Campbell en Linda Evangelista in 2005. Beeld: BrunoPress.

Bron: Hello, 9Honey, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook