Dit zijn Meghan Markle’s tips voor een betere nachtrust

De hertogin van Sussex deelt haar avondrituelen.

Lees ook

Al jarenlang staat Meghan Markle bekend om haar healthy habits, van regelmatig op de yogamat staan tot doordeweeks alleen plantaardig eten. Ook een goede nachtrust vindt de hertogin belangrijk om fit, jong en gezond te blijven – en meestal hoeft ze niet lang schaapjes te tellen voordat ze in slaap valt. Dankzij deze gewoontes kan Meghan de slaap snel vatten.

In balans

Met een moeder die yogadocente is, is het niet zo gek dat ook Meghan zelf regelmatig in een downward facing dog of andere yogapose te vinden is. In een interview met Best Health laat ze weten dat ze ontzettend veel baat heeft bij de ademhalings- en lichaamsoefeningen. “Yoga is mijn ding. Er komen zo veel voordelen kijken bij het beoefenen van yoga – verbeterde flexibiliteit en kracht, meer geluk, meer mentale focus, beter kunnen ontspannen, minder angst en een betere nachtrust.”

Koffie? Doe Meg maar een groen sapje

Haar middagdip bestrijdt Meghan niet met een kop koffie. Om 's avonds niet te lang naar het plafond te hoeven staren, drinkt de moeder van twee geen koffie meer na vier uur 's middags. “Het is makkelijk om snel een koffietje te halen als die vier-uur-dip toeslaat”, geeft de hertogin toe. Maar zelf gaat ze voor een andere energy booster: ze drinkt een groen sapje als een echte Californian girl.

Downtime

Aan het einde van de dag zorgt Meghan ervoor dat ze echt even tijd voor zichzelf heeft. “Ik gun mezelf de luxe van downtime. We hebben het allemaal zo ongelooflijk druk en doen zoveel dingen tegelijk, maar ik neem altijd een uurtje om de druk te verlagen. Ik kijk gedachteloos televisie, knuffel met de honden en geniet van een glas wijn. Dat is allemaal onderdeel van de investering. Dat is balans.”

Vroege vogel

Tegenwoordig geeft de hertogin geen lifestyle-interviews meer, dus we weten niet of haar avondritueel als moeder van twee jonge kinderen nog net zo rustgevend is. Toch schijnt Meghan nog altijd graag vroeg onder de wol te kruipen, zodat ze ook bij het krieken van de dag op kan staan. De vroege vogel liet ooit weten dat al om 4:30 uur 's ochtends de wekker gaat. Ze begint de dag met yoga, het afhandelen van haar mails, haar favoriete muziek en een gezond ontbijtje (tegenwoordig staan er meestal biologische wafels op het menu, liet prins Harry onlangs weten) en ziet er ondanks dit vroege uur altijd behoorlijk fris en uitgerust uit. Toch maar eens proberen, die groene sapjes en yogaklasjes.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook