Zorgen om prinses Anita na eerste foto in lange tijd

De vrouw van prins Pieter-Christiaan zou al jaren kwakkelen met haar gezondheid.

Lees ook

Prins Pieter-Christiaan, de zoon van prinses Margriet, is topfit. Dit weekend nog finishte hij bij de marathon in Berlijn, zo laat hij trots weten op Twitter. Maar over de gezondheid van zijn vrouw, prinses Anita, maken veel mensen zich zorgen, óók door een tweet.

Nieuwe foto

Prinses Anita zien we weleens op Koningsdag, maar het is natuurlijk al meer dan twee jaar geleden dat de hele Koninklijke Familie daarbij op kwam draven. Lange tijd was de vrouw van Pieter-Christiaan daardoor uit beeld, totdat de prins een foto van zijn gezin deelde om stil te staan bij zijn zestiende trouwdag. Op de foto staat Anita (midden) met kinderen Emma (14) en Pieter (12), maar we moeten even twee keer kijken voordat we de prinses herkennen.

Hoe gaat het echt?

Prinses Anita heeft twintig jaar geleden een ingrijpende rugoperatie ondergaan, waardoor ze, zo heeft ze ooit laten weten, niet meer op hoge hakken loopt. Maar na het zien van bovenstaande foto vragen veel mensen zich af of er meer aan de hand is. We weten er maar weinig over. Volgens Privé is Anita 'al jarenlang ziek' en wordt dat 'min of meer bewust geheimgehouden' door de koninklijke familie. Het is natuurlijk begrijpelijk dat het gezin van prins Pieter-Christiaan, dat sowieso minder in beeld is dan veel andere royal familieleden, niet aan de grote klok hangt hoe het met de gezondheid van Anita is gesteld.

Prinses Anita en prins Pieter-Christiaan, Koningsdag 2019. Beeld: BrunoPress

Volgens insiders is het een goed teken dat 'PC' een foto van zijn vrouw deelt, omdat het erop duidt dat ze aan de betere hand zou zijn. We hopen het van harte! En dat de Van Oranje-Van Vollenhovens volgende Koningsdag gezond en wel van de partij kunnen zijn.

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook