Zo gaat prinses Amalia heel veel over zichzelf vertellen (+ nieuwe foto’s van de kroonprinses!)

Claudia de Breij schrijft een portret van de kroonprinses en ging daarvoor uitgebreid met Amalia in gesprek.

Lees ook

Het duurt niet lang meer voordat prinses Amalia achttien jaar wordt en er veel voor haar gaat veranderen. Maar hoe denkt ze daar zélf nu over? Claudia de Breij mocht de kroonprinses het hemd van het lijf vragen voor een nieuw boek, waarin Amalia dus ook zelf aan het woord komt.

Aan Claudia de Breij de eer om de traditie voort te zetten: ook toen prinses Beatrix en (destijds prins) Willem-Alexander de achttien jaar bereikten, werden er boekjes over hen geschreven op basis van uitgebreide interviews. Het is een leuke en unieke kans om de troonopvolger zelf eens te horen spreken over hun leven en hun bijzondere positie.

Het boek dat 'over en met de kroonprinses' is geschreven gaat simpelweg 'Amalia' heten. Het Koninklijk Huis laat weten dat we hem al voor Amalia's verjaardag kunnen lezen: half november ligt het in de winkel. Wat we allemaal kunnen verwachten?

“Voor het boek heeft Claudia de Breij in de zomer van 2021 enkele gesprekken gevoerd met de Prinses van Oranje over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en wat het Koningschap en haar toekomstige rol nu voor haar betekenen. Het boek vormt een weerslag van de gesprekken en een indruk van de auteur. Ook bevat het boek beeldmateriaal uit het privé-archief van de Prinses”, is te lezen op Instagram, bij een zomerse selfie van Claudia en Amalia. Belooft veel goeds toch?

We krijgen alvast een voorproefje met een paar nieuwe foto's die zijn vrijgegeven, inclusief bovenstaande beeld dus. Op de andere kiekjes zien we Amalia en haar paard Mojito (We love it!), een passie waarover ze ook veel zal vertellen in het boek.

Beeld: RVD – Martijn Beekman

Wat heeft prinses Amalia nog meer voor ons in petto? We hollen in november naar de boekwinkel om het te weten te komen! Hoe leuk dat we ondanks haar 'anonieme tussenjaar' tóch nog zoveel van de prinses te zien en te horen krijgen.

Beeld: RVD – Martijn Beekman

Bron: AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook