Prins Harry en hertogin Meghan krijgen een medaille van The Queen

Traditie overstijgt alles bij de royals!

Hoewel het contact tussen de Sussex'jes en de rest van de Windsors nog altijd stroef verloopt, wil Queen Elizabeth alles op alles zetten voor een Grote Verzoening volgend jaar.

Jubileumjaar

Volgende zomer viert Queen Elizabeth namelijk dat ze zeventig (!!!) jaar op de troon zit. Het liefst heeft ze de hele familie bij haar jubileumfeest, óók de opgestapte en in opspraak geraakte royals dus. Paleisbronnen zeggen dat prins Harry, hertogin Meghan en zelfs prins Andrew gewoon uitgenodigd zijn. Het jubileum wordt een week lang gevierd in juni 2022 (de Britten krijgen zelfs een extra vrije dag cadeau, jaloers!), en een van de festiviteiten is de uitreikingen van jubilee medals. Deze medailles worden gegeven aan mensen die in dienst zijn van de Britse defensie en bij voorgaande jubilea ook aan de leden van de Koninklijke Familie. Op de lijst met ontvangers staan de hertog en hertogin van Sussex gewoon nog genoemd. Ze kunnen dus rekenen op een leuk aandenken aan 't feestje van de Queen.

Op naar Engeland

Het is vrijwel zeker (voor zover dat kan ten tijde van een pandemie) dat Harry en Meghan in juni naar Engeland afreizen voor alle feestelijkheden. Samen met zoontje Archie en dochtertje Lili zouden ze zich bij de rest van de royals voegen op het balkon van Buckingham Palace voor Trooping the Colour, alsof ze nooit zijn weggeweest. Of dat baby Lilibets eerste keer buiten de Verenigde Staten wordt? Volgens meerdere insiders gaan de Sussex'jes al eerder langs bij de Britse kant van de familie en zouden ze hun dochter in ieder geval voor Kerstmis 2021 willen voorstellen aan opa Charles en overgrootmoeder koningin Elizabeth.

Het juiste moment

Het Jubileumfeest van de Queen is volgens royaltykenner Nick Bullen in ieder geval een uitstekende gelegenheid om de familiebanden weer aan te halen. “Het is een goed moment voor iedereen om samen te komen. En iedereen moet zich netjes gedragen en aardig zijn om het grote moment van de Queen niet te verstoren.” Het paleisbalkon is in ieder geval groot genoeg om iedereen met open armen te ontvangen!

Beeld: BrunoPress

Bron: 9Honey | Beeld: BrunoPerss

Laatste nieuws