‘Charles wist voor zijn huwelijk met Diana dat hij ontrouw ging zijn’

Pas in 1994 bekende prins Charles voor het eerst zijn overspel met Camilla.

Lees ook

'Had je nu serieus verwacht dat ik de eerste prins van Wales zonder maîtresse zou worden?'

De kroonprins en zijn maîtresse Camilla werden stapelverliefd op elkaar toen ze begin twintig waren en genoten van een happy romance van zo'n 18 maanden waarin de jonge prins haar achtervolgde met liefdesbrieven en avontuurlijke telefoongesprekken tot diep in de nacht. Zijn hart lag bij Cam, waarom is hij dan getrouwd met Lady Diana Spencer?

Als het gaat over royal schandalen, dan is de driehoeksverhouding van Charles, Diana en Camilla eentje die in ons geheugen gegrift staat. De affaire overschaduwde het huwelijk, maar de prinses was zich er lange tijd niet van bewust. Pas bij een toevallige ontdekking realiseerde ze zich dat haar man haar ontrouw was.

Twee weken na hun huwelijk in 1981 onderschepte Diana een pakketje met daarin een gepersonaliseerde armband voor Camilla van Charles. Een medewerker van Charles legde aan haar uit dat Charles het ding speciaal liet graveren voor Camilla en het van plan was om het die avond aan haar te geven. “Een en al woede kwam in mij op. Ik dacht, 'waarom kun je niet gewoon eerlijk tegen me zijn?'”, vertelde de prinses in een interview in 1997.

Diana beweerde ooit dat de opvoeding van Charles resulteerde in 'emotionele vasthoudendheid' en dat dat de reden was waarom hij vreemdging en geen liefde kon uitten naar haar. “Volgens haar heeft hij nooit echte liefde van zijn ouders gehad”, lezen we in de biografie Prince Philip Revealed. “Alleen zijn kindermeisjes toonden hem genegenheid, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als gekust en geknuffeld worden door je eigen ouders. Het enige wat Charles tijdens zijn jeugd over liefde leerde, was 'handen schudden.” Lady Di was ervan overtuigd dat dit de reden was waarom hij haar geen genegenheid kon tonen en het daarom elders zocht. Het stel ging in 1992 uit elkaar en scheidde in 1996 officieel.

Bron: PopSugar, Her, the Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook