WAUW! Zo glamourous hebben we hertogin Kate nog nooit gezien

Glitters, goud, fake lashes en een dikke knipoog naar prinses Diana: de hertogin van Cambridge pakt volledig uit!

Oh my! De hertogin van Cambridge wist ons dinsdagavond behoorlijk te verrassen bij de première van de nieuwste James Bond-film. Hebben we haar ooit in zoveel glitter, gold & glamour gezien?

Na meer dan anderhalf jaar was er ein-de-lijk weer een rodelopermoment voor prins William en hertogin Kate. En de Cambridge'jes besloten meteen goed uit te pakken ook. Niemand kon om Catherine heen tijdens de première van No Time To Die, de nieuwste James Bond-film, dinsdagavond in de Royal Albert Hall. Kijk nou!

Beeld: BrunoPress

De shiny japon van Kate is van Jenny Packham, die de hertogin wel vaker een jurk vol glitters aangemeten heeft voor een avondje op de rode loper. Maar nooit eerder met zoveel details die in het oog springen. De schouders! De transparante cape! De banen van de pailletten! Waar is Keurige Kate gebleven?

En dan zijn er nog de glam nepwimpers, die grote glimlach en chique hoge knot. Naar verluidt zou 007 hier ook aan Kate hebben verteld dat ze er 'jolly lovely' uitzag.

De hertogin van Cambridge heeft haar huiswerk bovendien goed gedaan. De japon – speciaal voor haar ontworpen – is geïnspireerd op een ook al zo spraakmakende jurk die prinses Diana in 1985 naar Bond-film A View to a Kill droeg. Het decolleté, de schouders en de rok zijn er duidelijk op gebaseerd, zie je in de eerste minuut van deze video:

De Cambridge'jes waren niet de enige royals bij de première, ook prins Charles en hertogin Camilla liepen het evenement niet mis (en die laatste werd in haar blauwe avondjurk vergeleken met sprookjesprinses Elsa uit Frozen). Er wordt wel gefluisterd over een 'glamouroffensief' – alle glitter leidt in ieder geval eventjes af van alle schandalen waarmee het Britse Koningshuis nu te maken heeft, zou de gedachte zijn.

Een goede zet misschien, want we zijn voorlopig nog niet uitgepraat over deze jurk. Hier zou Kate toch zó het Songfestival in kunnen presenteren?

Beeld: ProShots / Zuma Press

Ter vergelijking, dit was de vorige Bond girl-look van de hertogin (bij de première van Spectre in 2015). Ook een mooi plaatje, daar niet van, maar het glamourgehalte is een hoop gestegen sindsdien!

Beeld: BrunoPress

We absolutely love it, Kate. Van ons mag je gerust nog eens Jenny Packham inschakelen voor een nieuwe outfit. Op Instagram deelden de hertog en hertogin van Cambridge ook een paar bewegende beelden van de avond. Nog één keer wegdromen bij de jurk dan…

Bron: Vanity Fair, Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress, ProShots / Zuma Press, Instagram | Video: Thames TV

Laatste nieuws